Abbas, Londra’da Blair’le görüştü

Tony Blair, görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Ortadoğu barışına yönelik uzun süredir askıda olan uluslararası görüşmelerin amacının, İsrail’in güvenliğini ve bağımsız, egemen ve yaşayabilir bir Filistin devletinin kurulmasını sağlamak olduğunu söyledi.


Filistin’de ulusal birlik hükümeti kurulmasıyla ilgili birçok görüşme ve konuşma olacağının açık olduğunu ifade eden Blair, Ortadoğu Dörtlüsü’nün (ABD, Rusya, AB, BM) ortaya koyduğu ilkelere uyulmasının önemli olduğunu kaydetti.


Abbas da, Filistinliler’in, İsrail ve Filistin’in yanyana güvenlik ve barış içinde yaşadığı iki devlet temeline dayalı barışa ulaşmak istediklerini dile getirdi.


Bu arada İngiltere Başbakanlık bürosunun bir sözcüsü, Blair’in, bugün İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile de telefonla görüştüğünü bildirdi, ancak görüşmeyle ilgili ayrıntı vermedi.


Blair, Abbas ile görüşmesinden önce Avam Kamarası’nda yaptığı konuşmada da Ortadoğu’ya demokrasi ve adalet getirmenin, Batı’nın gelecekteki güvenliğini garanti etmenin en iyi yolu olduğunu söyledi.


Blair, Ortadoğu’nun yaşayabilir bir Filistin devletine ihtiyacı olduğunu vurguladı.

799770cookie-checkAbbas, Londra’da Blair’le görüştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.