ABD, Bush sonrası yol ayırımında

Aslında dünyanın en güçlü insanlarından biri olması gereken George Bush’un bu yıl ortalıklarda görünmediğine dikkat çeken Tim Hames, uzun süredir ilk kez seçim kampanyasının görevdeki başkanın gölgesi olmadan sürmekte olduğunu öne sürdü.

“Demokratlar, yaptığı her şeyi reddedip, Bush’un oval ofisten ayrılmasından sonra toptan bir değişim vaadinde bulunuyor. Cumhuriyetçiler ise, kendisini ya da yönetimi savunmak için zahmet etmiyor” diyen Hames, “Ama sonuçta bu seçimlere ilişkin söylem, değişim üzerine odaklanırken Başkan Bush, seçimden devamlılığın çıkacağına inanmak için her türlü gerekçeye sahip” diye yazdı.

Bush’un en önemli ekonomi politikasının büyük vergi kesintileri olduğunu vurgulayan Tim Hames, aday adaylarının 2010 yılında süresi dolacak bu kesintilerin farklı biçimlerde de olsa devam edeceği vaadinde bulunduklarını belirtti.

Hames, “Ulusal güvenlik harcamaları sürecek. Dış politikada ise, ne Hillary Clinton ne de Barack Obama, Irak’ı terkedecektir. Terörle savaşa da yeni bir biçim vereceklerdir ama vazgeçmeye cüret edemeyeceklerdir” yorumunu yaptı.

1166070cookie-checkABD, Bush sonrası yol ayırımında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.