17.2 C
Istanbul
Thursday, March 28, 2024
Ana Sayfa TÜRKİYE ABD Büyükelçiliği’ne tweet tepkisi

ABD Büyükelçiliği’ne tweet tepkisi

Twitter’dan Devlet Bahçeli’nin sağlık durumuyla ilgili olumsuz bir yorumun Amerikan Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından beğenilmesine MHP, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AK Parti Sözcüsü Çelik’ten tepki geldi. Amerikan Büyükelçiliği ise olayın yanlışlıkla olduğunu ifade ederek özür diledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Bahçeli’nin sağlık durumuna ilişkin Twitter’da yapılan olumsuz yoruma tepki gösterdi. MHP Genel Başkanı’nın sağlık durumunun iyi olduğunu, önümüzdeki hafta görevinin başında olacağını belirtti.

Yalçın, söz konusu Tweetin Amerikan Büyükelçiliği Twitter hesabından beğenilmesini eleştirdi, “Bahçeli’siz bir siyaset hayali kuranlar hayal kırıklığına uğrayacak” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Twitter hesabından konuyla ilgili bir mesaj paylaştı. Altun “Amerikan Elçliği’nin Türkiye’nin içişlerine karışmak gibi bir işi yoktur. ABD Dışişleri Bakanlığı bu olayı soruşturmalı ve sorumlular hakkında gerekenleri yapmalıdır.” ifadeleriyle ABD Büyükelçiliği’ne tepki gösterdi.

Tepkilerin ardından ABD Büyükelçiliği’nden de bir açıklama geldi. Büyükelçilik Twitter hesabından “Bugün Büyükelçilik Twitter hesabından, yanlışlıkla bir tweet beğenilmiştir. Bu hatadan dolayı pişmanız ve her türlü karışıklık için özür diliyoruz” mesajı paylaşıldı.

AK PARTİ’DEN DE TEPKİ

Söz konusu twete bir tepki da AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi. Çelik, paylaşımında şunları kaydetti:

“ABD Ankara Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesabının, MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’nin sağlığına ilişkin insani açıdan kabul edilemez, diplomatik teamüllere tamamen aykırı ‘beğeni’sini şiddetle kınıyoruz. Bu hadise, bir yandan Büyükelçiliğin Türkiye gerçekliğine hangi ‘ilgisiz’ ve ‘yanlış’ kişileri takip ederek yabancılaştığını, diğer yönüyle nasıl bir istihdam politikası izlediklerini göstermesi bakımından ibretliktir…

Konu, kuru bir özürle geçiştirilecek bir konu değildir. İnsani açıdan kabul edilemez olduğu gibi içişlerimize çirkin bir müdahale çabasıdır. Büyükelçilikte istihdam edilen bazı kişilerin iki ülke ilişkilerine zarar vermek için özel bir gayret içinde olduğunu göstermektedir. Kafa karışıklığının ötesinde bir durum vardır. ABD Dışişleri Bakanlığının ve ABD Büyükelçiliğinin konuyu ciddi şekilde soruşturmasını ve gereğini yapmasını bekliyoruz.

ABD Büyükelçiliği, Türkiye’yi terör örgütleriyle bağlantılı kişiler üzerinden değil, doğru analiz yapabilen kişiler üzerinden anlamaya çalışmalıdır. İnsani konularda hassas olunması ise izah gerektirmeyen bir durumdur.

Hiçbir büyükelçilik Türkiye’deki hiçbir siyasi parti ve siyasetçi hakkında bu şekilde yorum yapamaz. Diplomatik teamüllere saygı esastır. Terör örgütleriyle bağlantılı kişiler bir büyükelçiliğin referansı olamaz.

MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’ye ve MHP camiasına bir kere daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. ABD Büyükelçiliğinden kuru bir özür ötesinde, bu çirkin eylemi gerçekleştirenlere dönük soruşturma ve gereğinin yapılmasını bekliyoruz.”

2340390cookie-checkABD Büyükelçiliği’ne tweet tepkisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.