ABD de AKP’yi kandırmış…

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, olası Afrin operasyonuyla ilgili açıklama yaptı. Çavuşoğlu, “Hava sahasını kullanmak için Rusya ve İran’la temas halindeyiz” dedi.
ABD’nin YPG ile ilgili yaptığı açıklamaların tatmin edici olmadığını belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “ABD’ye yönelik güvensizliğimiz devam ediyor. ABD’den somut olarak adım görmemiz gereriyor” dedi.

ABD’nin YPG’deki silahları toplama sözünü kendilerine verdiğini hatırlatan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “ABD, YPG’deki silahları toplayacağı sözünü tutmalı” şeklinde konuştu.

“ABD teröristlerle işbirliğini bırakmalıdır” diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Washington’un Irak’ta yaşananlardan ders almadığını dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriyeli Kürtleri YPG’nin temsil etmediğini söyledi.

OLASI AFRİN OPERASYONU 

Olası Afrin operasyonuyla ilgili de bilgi veren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Havadan müdahale için koordinasyon olmalı. Milli bir meseledir, Türkiye’ye tehdit var” şeklinde konuştu.

Rusya’nın Afrin’de olası bir operasyona karşı çıkmaması gerektiğini belirten Çavuşoğlu, “Bizim müdahalemiz terör örgütüne yöneliktir. Kürtlere değil, terör örgütüne yapılacak” dedi.

İDLİB AÇIKLAMASI 

İdlib’deki gelişmeleri de değerlendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Rusya ile ortak adımlar atıyoruz” vurgusu yaptı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Esad rejiminin İblib’deki ilerleyişinin de durdurulması gerektiğini belirtti.

2155090cookie-checkABD de AKP’yi kandırmış…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.