ABD destekli İsrail ordusuna tam yetki

Olmert, İsrail kabinesinin toplantısının açılışında, ”Orduya, teröristleri, bunların fikir babalarını ve bunlara koruma sağlayanları izlemek için tam yetkiyle hareket geçme emri verdim” ifadesini kullandı. 

HANİYE’NİN BÜROSUNA SALDIRI

İsrail savaş uçakları, Filistin Başbakanı İsmail Haniye’nin Gazze kentindeki ofisinin bulunduğu binaya hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, bina dışındaki bir kişinin yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, iki füze, binanın güney tarafını vurdu. Haniye’nin saldırı sırasında binada olmadığı, binanın, geç bir saat olmasından ötürü boş durumda olduğu bildirildi. Saldırı sonucunda binada yangın çıktı.

Haniye, saldırıdan daha sonra gittiği bürosunda, “anlamsız” olarak nitelediği saldırının, Filistin halkının bir sembolünü hedef aldığını söyledi.
İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada da Filistinli militanlarca kaçırılan İsrail askerinin kurtarılmasının sağlanması için gereken her şeyin yapılacağı ifade edildi.

İsrailli bakanlardan Roni Bar On, Haniye’nin bürosuna yapılan saldırının anlamının, Hamas hükümetinin yönetme gücüne gölge düşürmek olduğunu kaydederek, ”Hamas’ın kurumlarını vurmaya devam edeceklerini” ifade etti.

İsrail’in gece boyunca Gazze’ye düzenlendiği hava saldırılarında bir Hamas militanının öldüğü, birinin de yaralandığı bildirildi.

ERDOĞAN BUSH’LA GÖRÜŞTÜ

aşbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı George Bush ile telefon görüşmesi yaptı. Erdoğan’ın talebi üzerine gerekleşen görüşmede, bir İsrail askerinin kaçırılması ile başlayan gerginlik ele alındı.

Başbakan Erdoğan görüşmede ABD Başkanı Bush’a, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Başbakan İsmail Haniye ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile yaptığı görüşmeleri aktardı.

Erdoğan, İsrail’in orantısız güç kullanmasının sorunu daha da ağırlaştırdığını vurguladı.

Bush ise Erdoğan’a, ”Siz zor bir bölgedesiniz, ama nüfuzunuz çok büyük. Nüfuz alanınız geniş” diyerek, taraflar nezdinde Başbakan Erdoğan’ın telkin ve temaslarda bulunmasının etkili olacağına inandığını söyledi.

 

1131360cookie-checkABD destekli İsrail ordusuna tam yetki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.