ABD El Kaide’den misilleme bekliyor

Bakuba operasyonu üçüncü gününde Amerikan güçleri önderliğindeki koalisyon birliklerinin komutanı General Petraeus, salı günü Irak’ın başkentinde 70’i aşkın kişinin ölümüne yol açan bombalı eylemin, buna örnek oluşturduğunu söyledi.

The Times gazetesine verdiği mülakatta, Amerikalı komutan, Suriye sınırından her ay 80 dolayında El Kaide gönüllüsünün Irak’a sızdığının tahmin edildiğini belirtiyor.

General Petraeus, “El Kaide, son harekatla ilgili manşetlerin çok fazla bir umut yaratmamasında kararlı” dedi.

Irak’taki Amerikan ve Irak güçleri, salı günü başkent Bağdat’ın kuzey doğusundaki Bakuba kentini hedef alan kapsamlı bir operasyon başlatmıştı.

“Bağdat’ta büyük yankı uyandıracak saldırıların önüne asla geçilemez” diyen Amerikalı komutan, bununsa askeri başarının ölçütü olamayacağını kaydetti.

General Petraeus, Times gazetesindeki mülakatında, “yapmamız gereken, bu tür saldırıların sayısını ve etki gücünü azaltmak. Birçok sivilin öldüğü dünkü (salı günkü) saldırıya kadar, bu konuda epey başarılı olduk” şeklinde konuştu.

10 Bin dolayında askerin katıldığı ‘Arrowhead Ripper’ Operasyonunda son iki günde en az 41 isyancının öldürüldüğü bildiriliyor.

Günün erken saatlerinde açıklama yapan Amerikalı komutan Tümgeneral Mick Bednarek, “ortak güçlerimiz Diyala vilayeti içi ve dışında El Kaide’nin operasyon olanaklarını ve kaynaklarını ortadan kaldırmaya başladı.” dedi. (BBC)

1153150cookie-checkABD El Kaide’den misilleme bekliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.