ABD halkı silahlanıyor

FBI’ın verilerine göre, 500 bin kişi de yeni yıla altı gün kala Noel hediyesi olarak silah siparişinde bulundu. Başka bir deyişle en sevdiği kişileri silahlandırdı.

Savunma uzmanları ABD halkının ilk kez bir ay içinde bu kadar yüksek oranda silahlandığını belirterek, FBI’ın verdiği 1.5 milyon rakamının daha da yüksek olabileceğini belirtti. Uzmanlar, silah ruhsatı alan bazı müşterilerin bir yerine iki silah almış olabileceğini söyledi.

SUÇ ORANI ARTACAK KORKUSU
FBI’ın verilerine göre sadece 23 Aralık günü ülke çapında 102 bin 222 silah satıldı. Uzmanlar halkın Noel bayramı öncesi silah satın almaya yönelmelerinin nedenini “ekonomik kriz” olarak açıkladı. Krize sürüklenen ülkede suç oranının önümüzdeki dönemde yükseleceğinden çekinen halkın, çareyi silahlanmakta bulduğu belirtildi.

‘POLİS AZ HALK SİLAHLANIYOR’
ABD Ulusal Tüfek Birliği de yaptığı açıklamada, ülkede her geçen yıl polis oranında düşüş yaşandığını, halkın kendini savunmak için silah satın almaya yöneldiğini iddia etti.

SİLAHI OLAN BİR TANE DAHA ALIYOR
Bireysel silahlanma karşıtı örgütler ise, mevcut durumda ruhsatlı silah sahibi olanların ABD Ulusal Tüfek Birliği gibi kuruluşlar tarafından korkutuldukları için yeni silahlar aladıklarını savundu.

1325180cookie-checkABD halkı silahlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.