ABD ile yine PKK konuşulacak

Gönül, ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld ve diğer yetkililerle yapacağı görüşmelerde ağırlıkla savunma sanayii konularının ele alınacağını, bu arada “terör örgütü PKK ile olan mücadelenin de gündeme geleceğini” açıkladı.


Gönül, Washington’a ulaşmasının ardından gazetecilere yaptığı kısa açıklamasında, PKK konusunun gündeme gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine, “PKK gündeme gelir zannediyorum. Asıl amacımız PKK ile ilgili konuyu inceleyip cevap almak, muhtıra vermek değil. Ne zaman bir araya gelsek, sayın Rumsfeld ile bu mevzu ister istemez ortaya çıkıyor. Elbette Türkiye’nin temel konularından biri olduğu için, ne kadar teknik toplantı yaparsanız yapın, PKK gündemdedir” dedi.


Bakan Gönül, temaslarında, Türkiye’nin yeni nesil savaş uçağı olarak almayı değerlendirdiği F-35 Joint Strike Fighter (JSF-Müşterek Av/Bombardıman Uçağı) konusunun öne çıkacağını belirtti.


Gönül, “Kasım ayı sonuna kadar bizden mutabakat muhtırası isteniyor. Dokuz ülke imzalıyoruz. Her ülke, kendi çıkarına uygun iş payı, avantaj, bilgi istiyor ” diyerek, ziyaret sırasında bu konularda Amerikan tarafıyla görüşüleceğini kaydetti.


Vecdi Gönül, Türkiye’nin ABD’den almayı planladığı yeni parti 30 adet F-16 “Block 50” tipi savaş uçağına ilişkin olarak da, bu uçakların üretiminde Türk savunma sanayinin rol almasını istediklerini belirtti.


 

1034810cookie-checkABD ile yine PKK konuşulacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.