‘ABD, Çin ve Hindistansız Kyoto çalışmaz’

Blair, ABD taraf olmadığı sürece bu tarihten sonra Kyoto’nun yerini alacak protokolün de başarı şansı olmadığını söyledi. “Sorunların çözümü için pratik eylemlere ihtiyaç var” diyen Başbakan, mevcut iklim değişimi tartışmasında ülkeler gerçeklerle yüzleşmekte tereddüt ettiği yorumunu da yaptı.


Kyoto protokolü kapsamı dışındaki ülkelerin temsilcileri Salı günü Gleanagles’taki konferansta bir araya gelecekler. Başbakan Tony Blair, bu konferansın iklim değişimiyle mücadelede hayati önem taşıdığını söyledi.


İngiltere, salı günü iklim değişimiyle mücadele konusunda önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak. Toplantıya sanayileşmiş ülkeler grubu G8’in yanı sıra; Çin, Hindistan, Brezilya gibi ülkelerden temsilciler katılacak.


Gelişmiş ülkelerin çoğunun imzaladığı Kyoto Protokolü, sera etkisi yayan gazların salınımına kısıtlamalar getiriyor. 141 ülkenin katıldığı Protokolün süresi 2012’de sona erecek. Halen dünyada sera etkisi yapan gazları en çok yayan ülkenin ABD olmasına karşın Başkan George Bush, ülke ekonomisi için çok maliyetli olduğu gerekçesiyle, Kyoto Protokolü’nü onaylamayı reddetmişti. Çin ve Hindistan da, halen gelişmekte oldukları gerekçesiyle Kyoto Protokolü’ne dahil edilmemişti.

784840cookie-check‘ABD, Çin ve Hindistansız Kyoto çalışmaz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.