ABD: Önceden bilgilendirildik…

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Türkiye’nin operasyonu terör örgütü PKK hedefleriyle sınırlandırılmasının istendiği belirtildi.

ERDOĞAN BUSH İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) icra ettiği ve bundan sonra icra edeceği sınır ötesi harekatların hedefinin sadece Irak’ın kuzeyinde bulunan terör örgütü kampları olduğunu belirterek, ”Dost ve kardeş Irak halkına karşı olumsuz bir yaklaşım içinde olmadık, olmayacağız” dedi.

Harekatla ilgili olarak, ABD Başkanı George W. Bush ve Irak Başbakanı Nuri el Maliki ile görüştüğünü bildiren Erdoğan, ”Silahlı Kuvvetlerimiz hedeflerine ulaştıktan sonra en kısa sürede geri dönecekler. Bu harekatın milletimiz, kardeş Irak halkı ve bölge barışı için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

HAREKATA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELER

Hükümet Sözcüsü Çiçek: Türkiye kendi güvenliğini sağlamak noktasında üzerine düşeni her ne pahasına olursa olsun kararlılıkla sürdürecektir.
Devlet Bakanı Başesgioğlu: Terörün, ülkemizi ve sınırlarımızı tehdit etme potansiyeli tamamen ortadan kaldırılıncaya kadar operasyonlar devam edecektir.
CHP Lideri Baykal: Bunu sonuçlandırmak zorundayız. Ameliyatı yaparken içerde parça bırakamayız. Çok kararlı, net şekilde bu konuyu sonuçlandırmak sorumluluğu içinde olmalıyız.
MHP Lideri Bahçeli: TSK unsurlarının, Kuzey Irak’ta geçici bir süre için konuşlandırılmasına ve güvenlik bölgesi oluşturulmasına gerek olduğu ortadadır.
DTP Grup Başkanvekili Demirtaş: Bu aşamadan sonra operasyonun çözüm değil, kaos getireceğinden büyük endişe duyuyoruz.
ÖDP Lideri Uras: Harekat, yıllardır kanayan bir yara olan Kürt sorununa kalıcı çözüm getirmeyecek.
SHP Lideri Karayalçın: TSK’nın harekat sırasında PKK hedefleri dışında sivil halka bir zarar vermemeye ve Kuzey Irak’taki Irak güçleri ile bir çatışmaya girmemeye özen göstereceğine inanıyoruz.
DP Lideri Soylu: Irak’ın tepkisi olumsuz değil, harekat yapılmalıydı.
Standard and Poor’s: Kara harekatı, Türkiye’nin kredi notunu ve kamu finasmanının görünümünü olumsuz etkilemez.

1167350cookie-checkABD: Önceden bilgilendirildik…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.