ABD: PKK’ya karşı ilerleme kaydettik

 ABD Savunma Bakanlığı’nın 2009 mali yılı savunma bütçesiyle Irak ve Afganistan’daki operasyonlara ilişkin Senato Silahlı Hizmetler Komitesi’nde düzenlenen oturumda konuşan Mullen, Washington’da bulunan Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ile görüştüğünü belirterek,  terör örgütü PKK konusunda oluşturulan mekanizma çerçevesinde, ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı Orgeneral James Cartwright ve ABD’nin Irak’taki kuvvetlerinin komutanı David Petraeus’un birlikte çalıştıklarına işaret etti. Mullen, “Son birkaç ayda, daha önce görülmemiş düzeyde bir işbirliği yürüttük. Şurası açık ki, çok hassas bir denge var. Sanırım bütün üst düzey liderlik, sadece ordu değil, iki ülkenin de üst düzey liderleri, bir denge sağlandığını ve öyle sürmesi gerektiğini anlıyor. Çok hassas bir durum” dedi.

Mullen, Türkiye’nin, Irak’ın kuzeyinde bir hava operasyonu gerçekleştirdiği zaman, “her seferinde” olanlardan etraflı biçimde haberdar olduğunu söyledi. Mullen, Irak’ın ve Türkiye’nin çıkarlarının korunmasında uzun dönemli başarının, sağlanan bu dengede olduğunu kaydetti.

PKK’nın terörist bir örgüt olduğunun bilindiğini söyleyen Mullen, “Çok büyük ilerleme kaydettik. Aynı zamanda biz bu meselenin çözümünün sadece askeri olmadığına inanıyoruz” dedi. Mullen, askeri operasyonların ardından, “bu çok zor ve uzun zamandır süregelen PKK problemine uzun dönemli bir çözüm bulunmasını umduklarını” kaydetti.
 

 

 

1166240cookie-checkABD: PKK’ya karşı ilerleme kaydettik

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.