ABD, PKK’ye silah satanı yargılayacak

Casey, Amerikan silahlarının PKK’nın eline geçtiği yönündeki iddiaların ciddiye alındığını ve bu konuda soruşturma açıldığını ve bu iddiaların doğruluğunun kanıtlanması durumunda sorumluların bulunup yargı önüne getirileceğini söyledi.

Düzenlediği günlük basın toplantısında bir soruyu yanıtlayan Tom Casey, Amerikan yapımı silahların, Irak’taki PKK’lıların eline geçtiği yönündeki iddialar için, şunları kaydetti:

”Biz (ABD Dışişleri Bakanlığı) ve ABD Savunma Bakanlığı, bu meseleyi çok ciddiye alıyor. ABD Savunma Bakanlığının bu meseleyle ilgili soruşturma yürüttüğünü biliyorum. Elbette ABD Dışişleri Bakanlığı, bakanlık müfettişinin de daha önce belirttiği gibi, ABD Savunma Bakanlığı ile kişi veya kişilere yönelik silah kaçırmayla ilgili iddiaların araştırılmasında işbirliği yaptı.”

Tom Casey, ”Biz, bu konuya çok ciddiyetle yaklaşıyoruz. ABD Savunma Bakanlığı da bu meseleye çok ciddiyetle yaklaşıyor. Bu iddiaların doğruluğunun kanıtlanması durumunda niyet, sorumlu kişilerin bulunması ve kanunlar önünde yargılanmasıdır” diye konuştu.

1158730cookie-checkABD, PKK’ye silah satanı yargılayacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.