‘ABD, İran’a saldırabilir’ iddiası…

ABD’nin terörle savaşında bir sonraki hedefin İran olduğu yolunda yeni iddialar ortaya atıldı. ABD özel birliklerine bağlı askerlerin altı aydır İran’da istihbarat topladıkları iddia ediliyor

ABD ordusunun 1968’de Vietnam’daki My Lai katliamını, geçen yıl ise Irak’ta Ebu Gureyb skandalını ortaya çıkaran araştırmacı gazeteci Seymour Hersh, ABD ordusuna bağlı komandoların İran’da altı aydır çalışmalar yaptıklarını, olası hava saldırıları için hedef belirlediklerini savundu.

New Yorker dergisinin bugün yayınlanan sayısındaki makalesinde Hersh, istihbarat yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Bush yönetiminin bir sonraki stratejik hedefinin İran olacağını yazdı.

Seymour Hersh’ün iddiasına göre, ABD özel kuvvetlerine bağlı askerler, son altı aydır İran’da keşif çalışmaları yapıyor, nükleer tesisler ve füze fırlatma rampalarının bulunduğu bölgeleri belirliyorlar.

Hersh, bu birliklere, Pakistan’ın da yardım sağladığını, ayrıca özel birliklerin, Orta Doğu ve Güney Asya’da on kadar ülkede gizli operasyonlar düzenlemelerine onay verildiğini iddia ediyor.

Seymour Hersh’ün iddiaları, adı açıklanmayan eski istihbarat görevlilerinin ve Pentagon’la yakın ilişki içinde olan danışmanların verdiği bilgilere dayanıyor.

Hersh’ün makalesinde, bu danışmanlardan birisinin, “Pentagon içindeki siviller, bir an önce İran’a girip tüm altyapıyı yerle bir etmek istiyorlar” sözlerine de yer verdi

BUSH’UN DEMECİ

Bush, NBC televizyonuna verdiği röportajda, İran’ın, nükleer silah programının varlığıyla ilgili olarak uluslararası toplumu yanıtsız bırakmayı sürdürmesi durumunda ABD’nin nasıl tepki vereceği sorusuna karşılık, “Umarım bu meseleyi diplomatik olarak çözebiliriz. Ancak asla hiçbir seçeneği göz ardı etmeyeceğim” dedi.

 

Bush’un, İran’a yönelik açıklaması üzerine, İran Savunma Bakanı Şahmani de, “Askeri kapasitemizi bilmiyorlar, saldırıları engelleyecek gücümüz var” diye konuştu.

   

AÇIK GAZETE: ABD’nin, Irak’taki aynı senaryoyu İran’da da uygulamak istediği öne sürülüyor. Senaryonun amacı da aynı: Nükleer silahları engellemek… Türkiye’de Irak işgalini destekleyen tekelci basın, haberi İran’a gözdağı verircesine duyurdu. Tekelci basının duyarlı okurlarını, ‘kraldan çok kralcı genel yayın yönetmenlerini e-posta ile eleştiri yağmuruna tutmalı’ diye düşünüyoruz…
 

1097640cookie-check‘ABD, İran’a saldırabilir’ iddiası…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.