ABD: İstihbarat yanlışmış!

ABD’nin Irak istihbaratıyla ilgili hatalarının, güvenilirliğine zarar verdiği ve bu zararın telefisinin yıllar alacağı açıklandı.
 
Raporda, CIA’in sorunlarına da yer verilerek “Diğer tehlikeli düşmanların oluşturduğu nükleer tehdit hakkında, rahatsız edici düzeyde az bilgi sahibiyiz” denilerek adıbelirtilmese de Kuzey Kore ve İran istihbaratlarında boşluk olduğu vurgulandı.

Raporun Irak ile ilgili bölümünde ise iki hususa yer verilerek ilk olarak, istihbarat servislerinin iyi bilgi toplayamadığı, ikinci olarak da  analizlerde varsayımların ötesine gidilmediği belirtildi.

Komisyonun yönetime 70’den fazla önerisi arasında, yeni ulusal istihbarat direktörü John Negroponte’nin yetkilerinin artırılması da yeraldı. Negroponte, 15 farklı istihbarat servisinin faaliyetlerini denetliyor.

Soruşturması Komisyonu, Geçen yıl Irak işgalinin birinci yılında Başkan George W. Bush’un isteği üzerine oluşturulmuştu.  Irak’ın Amerika öncülüğünde işgalinden bir yıl sonra başkan Bush tarafından oluşturulmuştu. (BBC)

1102170cookie-checkABD: İstihbarat yanlışmış!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.