ABD: Suriye ve İran’a baskı yapın!

Sean McCormack, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın, bölge ülkelerinden bazılarının liderleri ya da dışişleri bakanlarıyla görüştüğünü belirttiği açıklamasında, ”Bölgedeki Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün gibi gibi ülkeler kritik roller oynamak istiyorlar” dedi.

Rice’ın, bölgedeki durum hakkında olumlu görüşmeler yaptığını belirten ve ABD’nin ateşkese karşı olduğunu yineleyen sözcü, ”Şiddetin sona erdiğine tanıklık etmek istiyoruz. Ancak olası bir ateşkes, Hizbullah’ın yeniden toplanmasına, yeniden silahlanmasına ve güçlenmesine olanak sağlayacak. Hizbullah’ın, bölge istikrarı için daha önemli bir tehdit haline gelmesini istemiyoruz” dedi.

ABD’Lİ ARAPLAR

ABD’deki Arap toplumunun önde gelen liderleri, bugün başkent Washington’daki Arap-Amerikan Enstitisü’nde toplandı ve ABD hükümetine Ortadoğu’da acilen barış sağlanması için çaba göstermesi, Lübnan’da da barışın tesis edilmesine katılmasını istedi.
     
Liderler, başta Lübnan’da bulunan 25 bin ABD’li olmak üzere bu ülkedeki yaşamların kurtarılması ve ABD’nin bölgedeki barış adına Lübnan’a siyasal ve mali katkı sağlaması gerektiğini vurguladı.

1132510cookie-checkABD: Suriye ve İran’a baskı yapın!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.