ABD tankı 5 çocuğu öldürdü

ABD ordusunun açıklamasında, Ramadi’nin kuzeyindeki Hamaniye semtine el yapımı bir bombayı etkisiz hale getirmek için gelen ABD askerlerinin, bir binanın çatısından ateş açılması üzerine karşılık verdikleri, bu arada bir tankın da top ateşi açtığı belirtildi. Çatışmanın sona ermesinin ardından, binanın enkazında yapılan incelemede, aralarında biri bebek yaşta 5 kız çocuğunun cesedinin bulunduğu belirtilen açıklamada, enkazdaki yaralı bir kadının ise tedaviyi kabul etmediği kaydedildi.

Binanın direnişçiler tarafından kullanıldığı belirtilen açıklamada, yaralı bir direnişçinin diğer direnişçiler tarafından götürüldüğü duyumu alındığı da ifade edildi.

7 BİN EL KAİDE SAVAŞÇISI ÖLDÜRÜLDÜ

Bu arada ABD’li General William Calwell, Irak kuvvetleriyle birlikte son 2 yılda, en az 7 bin El Kaide savaşçısının öldürüldüğünü bildirdi.

General Calwell düzenlediği basın toplantısında, “Ekim 2004’ten bu yana 7 bin El Kaide teröristini öldürdük. Irak ve koalisyon güçleri, terör şebekesinin çökertilmesinde önemli aşama kaydettiler. Temmuz’dan bu yana da El Kaide’nin 30 yöneticisi ölü veya canlı ele geçti” dedi.

 


 

1141760cookie-checkABD tankı 5 çocuğu öldürdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.