ABD ve Avrupa basını, krizden umutsuz

Batı basını, Amerikan sigorta devi AIG'nin 85 milyar dolara kurtarılmasının piyasaları teskin etmeye yetmediğinde birleşti.

İngiltere'de yayınlanan The Financial Times "Wall Street'in ayakta kalan isimleri de şimdi ateş altında" yorumunu yaptı.

Gazete hisse değerleri düşmeye devam eden yatırım bankaları Morgan Stanley ve Goldman Sachs'ın konumuna dikkat çekti. Ayrıca Wachovia ve Washington Mutual gibi bankaların sıkıntıları da gündemdeki yerini koruyor.

"DURUM HALA CİDDİ"

The Times köşe yazarlarından Anatole Kaletsky de sistemdeki risklerin hala çok ciddi olduğu görüşünü savundu.

Yazar, "Eğer bu birleşme işe yaramaz ve dibe batmakta olan HBOS kurtarıcısını da peşinden sürüklerse İngiltere'deki hemen her büyük banka, belki sadece HSBC istisnası ile, kamulaştırılmak durumunda kalır" yorumunu yaptı.

Kaletsky şöyle devam etti:

"Aynı şey Amerika'daki piyasa spekülatörleri, ayakta kalan kuruluşlar hattına- yani Washington Mutual, Wachovia, Bank of America Morgan Stanley ve Citibank'e yaylım ateşini sürdürürse de söz konusu olabilir. Bu yaralı devlerden biri daha yıkılırsa, domino taşı etkisi yapar ve tüm Amerikan mali sisteminin kamulaştırılması gerekebilir."

1178640cookie-checkABD ve Avrupa basını, krizden umutsuz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.