ABD ve Fransa’dan Türkiye’ye yaptırım girişimi

ABD Temsilciler Meclisi’nin 29 Cumhuriyetçi üyesinden Türkiye’ye yaptırım tasarısı hazırlanırken Fransa AB Bakanı Amelie de Montchalin, gelecek haftaki Avrupa Birliği toplantısında Türkiye’ye yaptırımların görüşüleceğini açıkladı.

Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili olarak ABD’de Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ve Demokrat Senatör Chris Van Hollen’ın üzerinde uzlaşı sağladığı Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısının ardından, Temsilciler Meclisi’nden 29 Cumhuriyetçi Kongre üyesi de benzer bir yaptırım yasa tasarısı sunacaklarını açıkladı.

Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçilerin lideri Kevin McCarthy, Cumhuriyetçi Parti grubu denetçisi Steve Scalise ve diğer parti liderleri Ankara’nın operasyonuna güçlü bir karşılık verilmesi gerektiğini savundu.

Cumhuriyetçi Kongre üyesi Liz Cheney yaptığı yazılı açıklamada “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve rejimi, IŞİD’e karşı binlerce kayıp veren ve yurdumuzu korumamıza yardım eden Kürt müttefiklerimize acımasızca saldırdığı için ciddi sonuçlarla karşı karşıya kalmalı” dedi.

FRANSA BAŞI ÇEKİYOR

Fransa’nın AB Bakanı Amelie de Montchalin, gelecek haftaki Avrupa Birliği toplantısında Türkiye’ye yaptırımların görüşüleceğini açıkladı.

Fransa’nın Inter radyosunda Türkiye’nin Suriye’ye düzenlediği Barış Pınarı Harekatı ile ilgili soruyu yanıtlayan de Montchalin, “Siviller, özgür Suriye güçleri ve bölgenin istikrarı için şok edici koşullarla karşı karşıyken aciz bir şekilde bekleyemeyiz. Yaptırım konusu Avrupa Konseyi’nde görüşülecek. Açıkçası yaptırımlar masada ” dedi.

2341920cookie-checkABD ve Fransa’dan Türkiye’ye yaptırım girişimi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.