ABD zulmüne karşı Rum ve Türkler elele

Eleftheria Meydanı’nda toplanarak ABD Büyükelçiliğine yürüyen eylemciler, yol boyunca Irak, Afganistan ve Filistin işgalini, ABD’nin Ortadoğu siyasetini eleştiren ve Filistin halkının mücadelesini destekleyen slogan attı ve bildiri dağıttı.


Yürüyüşü organize eden “Savaşa Hayır Koalisyonu –Kıbrıs” adına Yeni Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Murat Kanatlı tarafından yapılan açıklamaya göre koalisyonun çağrısıyla toplanan yüzlerce örgüt üyesi ile etkinliğe destek veren Filistinli, Suriyeli, Iraklı eylemciler, daha sonra Makarios Caddesi’nden geçerek ABD’nin Güney Kıbrıs’taki elçilik binasına kadar yürüdü.


15-22 Mart Savaş ve İşgallere Karşı Küresel Eylem haftası nedeni ile düzenlenen yürüyüşte eylemciler yol boyunca ABD’yi kınayan sloganlar attı. Grup ABD Elçiliği önünde, Rumca, Türkçe ve İngilizce olarak, Irak, Afganistan ve Filistin işgalini, ABD’nin Ortadoğu siyasetini eleştiren ve Filistin halkının mücadelesini destekleyen sloganlar attı. Eylemde, Savaşa Hayır Koalisyonu tarafından 3 dilde hazırlanan bildiri yol boyunca dağıtıldı.


Eyleme Yeni Kıbrıs Partisi, Baraka Kültür Merkezi, Asi Kültür Derneği, İşçi Demokrasisi (Workers Democracy), Ekolojik ve Çevreci Örgütler Federasyonu, Sosyalist İnisiyatif, Hands Across the Divide, Milliyetçiliğe Karşı Gençlik, Rooftop Tiyatro Grubu, Follow the Women, Kıbrıs’taki Filistinliler Birliği, Özgürlük için Nepal Eşit Partner Örgütü, Yabancı Öğrenciler Birliği, KıbrısIndymedia ve Yeşiller Partisi, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kıbrıs Türk Hekimleri Sendikası (Tıp-İş), Doğu Akdeniz Üniversitesi Birlik ve Dayanışma Sendikası (Daü-Bir-Sen), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Kıbrıs Yayıncılar Birliği (Kıb-Yay) destek verdi.

707140cookie-checkABD zulmüne karşı Rum ve Türkler elele

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.