ABD’de belediye binasına silahlı saldırı: 12 ölü

ABD’nin Virginia eyaletinde bir kamu binasında düzenlenen saldırıda en az 12 kişi hayatını kaybetti, dört kişi yaralandı.

Yetkililer, Virginia Beach belediyesinin çalışanı olduğu tespit edilen zanlının olaya müdahale eden polisler tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

Olayda yaralananlardan birinin polis olduğu açıklandı.

Yerel saatle 16.00 sıralarında binaya giren saldırganın, çevredekilere rastgele ateş ettiği bildirildi.

Polis memuru James Cervera kurbanlardan birinin bina dışında arabasında, geri kalanların binanın 3 katında vurulduğunu açıkladı. Dört polisin hızlıca binaya girip saldırganı sıkıştırdığı ve “uzun süren bir çatışma sonrası” saldırganın öldürüldüğü belirtildi.

Saldırganı öldüren polislerin daha çok kişinin hayatını kaybetmesinin önüne geçtiğini bildiren Cervera binanın içini “savaş alanına” benzetti.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri, aileleri bilgilendirildikten sonra kamuoyuyla paylaşılacak. Saldırganın kimliği de açıklanmadı.

Virginia Beach Belediye Başkanı Robert Dyer, ‘kent tarihinin en acı gününü yaşadıklarını’ söyledi.

Nüfusu 440 bin olan Virginia Beach, eyaletin en kalabalık kenti. ABD’deki silahların kullanıldığı şiddet olaylarına ilişkin verileri derleyen Gun Violence Archive’e göre son olay ülkede 2019 yılında bugüne kadar meydana gelen 150. kitlesel silahlı saldırı oldu. BBC

 

2303490cookie-checkABD’de belediye binasına silahlı saldırı: 12 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.