ABD, bugün iki kötüden birini başkan seçiyor

ABD’de Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump ve Demokrat aday Hillary Clinton, seçimlerden bir gün önce son hamlelerini yapmayı sürdürdü.

ABD’liler, Clinton’a yönelik e-posta soruşturmasında FBI’ın “suç unsuru bulmaması”, Trump’a yönelik taciz iddiaları ve “hileli seçim” gibi tartışmaların gündeminde, bugün sandık başına gidiyor.

Başkan adayları Trump ve Clinton, en çekişmeli eyaletlerden sayılan Kuzey Karolina, Pennsylvania ve Michigan’da seçimlere bir gün kala mitingler düzenledi.

Bu mitinglerde, Demokrat aday Hillary Clinton, seçmenlere “umut dolu, kucaklayıcı, kocaman yürekli bir Amerika’yı geri getirmeleri” çağrısı yaptı.

Trump ise, destekçilerine yapılacak seçimlerin “yolsuz bir sistemi yenilgiye uğratmak için muhteşem bir şans” olduğunu söyledi.

GeçMedia player yardımMedia player dışında. ‘Enter’ tuşuna basarak geri dönün veya ‘tab’ tuşuna basarak devam edin.

Seçim anketlerine göre, Demokrat aday Clinton Cumhuriyetçi aday Trump’ın dört puan ilerisinde. Birçok eyalette sandıklar henüz açılmadı. Ancak yaklaşık 46 milyon Amerikalı, oy kullanma noktaları ya da posta yoluyla erken oy kullandı.
Clinton’a, Pennsylvania’nın Philadelphia şehrindeki büyük şeçim mitinginde ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama da destek verdi.

ABD Başkanı Barack Obama, Demokrat Parti’nin adayı Hillary Clinton’a büyük seçim mitinginde destek oldu. Etkinlikte, ünlü müzik yıldızları Bruce Springsteen ile Jon Bon Jovi de yer aldı. Clinton, seçmenlere “karanlık ve ayrıştırıcı bir Amerika vizyonunu kabul etmek zorunda olmadıklarını” söyledi.

ABD başkanlığı görevini devredecek Barack Obama ise, Amerikalılar’a “korkuyu reddedin ve umudu seçin” dedi.

Donald Trump, bir mitingde kaybedilen işleri geri getireceği sözü vererek, “bugün Amerikan işçi sınıfı için darbeye karşılık verme günüdür” diye konuştu.
Cumhuriyetçi aday Trump’a göre, “ivme” halen kendisinin seçim kampanyasında.

Cumhuriyetçi aday Donald Trump, seçimler öncesindeki son mitinglerinde “ivmenin kendi seçim kampanyasında olduğunu” söyledi. FBI’ın Cumhuriyetçi rakibi Clinton’a yeniden açılan e-posta soruşturmasında ‘suç unsuru bulmadıklarını’ açıklaması da, Trump’ı ikna edememiş görünüyor. Trump, Clinton’ın ABD tarihinde “başkanlık için yarışan en yolsuz aday olduğunu” söyledi.

2026240cookie-checkABD, bugün iki kötüden birini başkan seçiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.