ABD’deki Hakan Atilla davasında bilirkişi konuştu

ABD’de görülen Mehmet Hakan Atilla davasında dokuzuncu gün sona erdi. Amerikan Hazine Bakanlığı’ndan eski müsteşar David Cohen ifade verdi. Bilirkişi olarak ifade veren Cohen, “Atilla ve Aslan ile yaptırımları konuştuk, ikisi de yaptırımlara uyulduğu güvencesini verdi” dedi.

ABD’de görülen Mehmet Hakan Atilla davasında bilirkişi olarak ifade veren ABD Hazine Bakanlığı’ndan eski müsteşar David Cohen, ABD’nin İran’a yaptırımları konusunda bilgi vermek için Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan ve Genel Müdür yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ile Türkiye ve Washington’da yaptığı görüşmeleri anlattı.

Cohen, Atilla ile yaptığı toplantılarda eski Genel Müdür Süleyman Aslan’ın ya da 17 Aralık’tan sonra bankanın başına gelen Genel Müdür Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun da bulunduğunu söyledi.

David Cohen İran’ın yıllardır yaptırımları delmeye çalıştığını bildiklerini ve Halk Bankası’nı İran’ın “aldatıcı tekniklerine” karşı uyardıklarını anlattı.

Amerikan Hazine Bakanlığı’ndan eski müsteşar David Cohen, “Atilla ve Aslan ile yaptırımları konuştuk, ikisi de yaptırımlara uyulduğu güvencesini verdi” dedi.

2143610cookie-checkABD’deki Hakan Atilla davasında bilirkişi konuştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.