ABD’den de Rus uçağı açıklaması

Pentagon Sözcüsü Mark Wright, dün bir Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiğini doğruladı.

“ABD, NATO ile birlikte, Türkiye ile dayanışma halinde olmaya devam edecektir” ifadesini kullanan Wright, Rusya’yı Türk hava sahasına saygı göstermeye ve bölgede istikrarsızlığı artıracak eylemlerine son vermeye davet etti.

Wright ayrıca tansiyonun düşürülmesi için gerekli tedbirleri almak amacıyla iki ülkenin birbiriyle konuşmasının da önemli olduğunu kaydetti.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “29 Ocak’ta TSİ 11:46’da Rusya Federasyonu Hava Kuvvetlerine ait bir adet SU-34 uçağı Türk hava sahasını ihlal etmiştir. İhlal öncesinde Rusya uçağı Türk hava radar unsurlarınca defalarca Rusça ve İngilizce ikaz edilmiştir” bilgisi verilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili olarak “Rusya, bu ihlallerine devam etmesi halinde sonuçlarına katlanmak mecburiyetinde kalacaktır” demişti.

NATO’NUN AÇIKLAMASI

Rus savaş uçağının Türk Hava sahasını ihlal etmesiyle ilgili NATO’dan da açıklama var. NATO genel Sekteri Jens Stoltenberg, Rusya’yı NATO hava sahasını bir daha ihlal etmemek için tüm gerekli önlemleri almaya çağırdı.

1476900cookie-checkABD’den de Rus uçağı açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.