ABD’DEN… Jim Webb, rüzgar gibi geçti

JİM WEBB CUMHURİYETÇİLERİN  ÜZERİNDEN “RÜZGAR GİBİ GEÇTİ”

Hepimizin anılarında yeri var o unutulmaz kitabın : RÜZGAR GİBİ GEÇTİ…Bir zamanlar güney kuzey savaşındaki tutkulu bir aşkı anlatan bu kitabın ismi şimdi  kuzey i  temsil eden Demokratların yeni  zaferi için de  tarihi bir anlam taşıyor..

Salı günkü kongre seçimlerindeki “ great Victory” den sonra ,bir dizi zafer daha geldi.  Temsilciler meclisi ve senato  da oy çoğunluğu.

Demokrat parti adayı Jim Webb tam 7000 farkla rakibini El- jim kasırgası da diyebileceğimiz bir büyük rüzgarla ezip geçti. Rakip yeni bir sayım talep etse de 7000 fark kapanır gibi değil…

Dahası bu fark bu güne kadar süregelen  adeta deneme yanılma politikalarının  ABD halkınca onaylanmadığının hem siyasal hem sayısal bir kanıtı …Irak ta bitmeyen savaş,  yeni bir Vietnam sendromunun ufukta belirmesi,  dünyada azalan saygınlık, Bush un haklılığını perçinleyecek bir tek nükleer kanıtın bulunamaması,başkanlığı  bir güven  simgesi olarak kabul eden Amerika halkının belli ki oturup düşünmesine neden olmuş.
Rumsfeld in istifası ,Bush un sorumluluk üstlenmesi, ABD halkına yeterli gelecek mi çok şüpheli…Çünkü Rumsfeld in yerine gelen Bob Gates  AİLEDEN BİRİ GİBİ…Baba Bush tarafından test edilip onaylanmış…ÜsteliK   CIA kökenli oluşu ; savaşa  kimbilir nasıl (ARAP DEYİMİYLE) hüllelerin gireceğini de düşündürtüyor ister istemez.

Şimdi bu güne kadar sınırsız bir yetkiyle hareket eden Bush un omuzları üzerinde bir Demokles kılıcı var.  Bush un ilk fırsatta tıpkı Demokles in yaptığı gibi; bu büyük rüzgara, gelmesi muhtemel bir seçim fırtınasına karşı   ,harekete geçmesi, omuzlarındaki yükün yanına kılıç darbelerinden oluşan yaralar açmaması gerek.

Belki de Amerika başkanlığının bir dünya liderliği olduğunu düşünerek yaptığı tüm eylemleri ve aldığı kararları, kurmaylarıyla birlikte yeniden tartıp, bu liderliğin de ne kadarının hala ayakta  kaldığını anlaması gerek…

Aslında bir musibet bin nasihattan iyidir ata  sözümüze  ihtiyacı olduğu ortaya çıkan Bush^a baba Bush un epey uyarıda bulunması da acil ihtiyaç listesinin başında…

Ama artık bir daha Başkan olma şansı olmayan Bush un tarihe başarılarla geçmek yolunda  ;tüm dünyayı yeni tehlikelere sokmaması  için bizzat çevresinde  akıllı engellerin FREN ROLÜNÜ üstlenmesi de ilk koşullardan biri..

Rüzgar ezdi geçti. Yeni Dünya nın eski dünyada saygınlık kazanması için tanrının  Bush burcuna yükselen bir yıldız getirmesi;  Bush un  sofrada ettiği duaya eklenen bir madde olmalı kısaca. Yoksa tarih tekerrür edecek,ve Kuzeyliler Irak savaşında yenik düşenlere karşı bir büyük bir zafer daha kazanacak. WW Bush a karşı WW ZAFER!!!

Bu zafer tüm dünyanın alkışları  arasında Bush dosyasını kapatacak.

1090560cookie-checkABD’DEN… Jim Webb, rüzgar gibi geçti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.