ABD’den Venezuela’ya tehdit

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi, Venezuela lideri Maduro ile ilgili “Halka hesap vermesi için daha ileri önlemleri değerlendireceğiz” dedi.

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Maduro rejiminin “halkına hesap vermesi için daha ileri önlemleri” değerlendireceklerini bildirdi.

Haley, ABD’nin Venezuela’ya yaptırım kararına ilişkin yazılı açıklamasında, ABD’nin Venezuela halkına yanlarında durma ve “vatandaşlarına acımasızca davranan ve demokrasiyi tahrip eden Maduro” rejimini yakından takip etme sözü verdiğine işaret etti.

“Bugün Venezuela halkına şiddet uygulanmasına ve yolsuzluğa karışan kişilere yaptırım uygulayarak bu sözü tutuyoruz” ifadelerini kullanan Haley, tüm seçenekleri masada tutmaya devam edeceklerini kaydetti.

Gelişmeleri yakından izlemeyi sürdüreceklerini belirten Haley, şöyle devam etti:

“Maduro rejiminin hesap vermesi için daha ileri önlemleri değerlendireceğiz. Venezuela halkının bir zamanlar başarılı olan demokrasilerini şiddet ve korkutmalara rağmen koruma mücadelelerinde arkalarında durmaya devam edeceğiz.”

13 YETKİLİYE YAPTIRIM

ABD yönetimi, Venezuela’da kurucu meclis seçimlerinin düzenlenmesine katıldığı veya ülkedeki protestoların şiddetle bastırılmasında rol aldığı gerekçesiyle halen görevde olan ya da ayrılan 13 üst düzey yetkiliye yaptırım kararı almıştı.

100’DEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜ

Venezuela’da Maduro hükümetine karşı nisan başından bu yana devam eden protestolarda 100’den fazla kişi yaşamını yitirmiş, bin 500 kişi yaralanmış, 500’den fazla protestocu ve hükümet karşıtı tutuklanmıştı.

Maduro yönetimi, muhalefetin, aşırı sağcı radikaller ve suç çetelerinin iş birliği içinde şiddeti körüklediğini savunurken, muhalefet de ölümlerden orantısız güç kullanan güvenlik kuvvetlerini ve hükümet yanlısı milisleri sorumlu tutuyor.

2108970cookie-checkABD’den Venezuela’ya tehdit

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.