AB’den Kırgızistan’a övgü…

AB Dönem Başkanı Lüksemburg’un Dışişleri Bakanı Nicolas Schmit, Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada, ”Hepimiz, Kırgızistan’daki demokratik gelişmeleri görmekten mutluyuz” dedi. Schmit, demokratik zaferin gerçek bir zafere dönüşebilmesi için Kırgızistan’a yardım etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

AB, önceki açıklamalarında, tarafların herhangi birini desteklemekten kaçınmış, taraflara sakin olmaları, ulusal diyalog ve uzlaşı içine girmelerini telkin etmişti.

“YASAL GÜVENCE VERİLİRSE”
Öte yandan Kırgızistan’ın devrik Devlet Başkanı Akayev, kendisine yasal güvence verilirse istifa etmeye hazır olduğunu söyledi.

Akayev, istifa edip etmeyeceği yönündeki soruya, ”Bana bu konuyla ilgili güvencelerin verilmesi ve bunun, şu andaki Kırgız yasalarıyla tam uyum içinde olması halinde, elbette…” açıklamasını yaptı.

Bu arada, Kırgızistan’da yeni parlamento başkanı Tekebayev de Akayev ile görüşülebilecek tek meselenin, iktidarın devri olacağını belirtti.

Akayev, ”Şu ana kadar devlet başkanlığından istifa etmedim. Bu nedenle kendimi tek ve meşru, seçilmiş devlet başkanı olarak görüyorum. Şu anda istifa etmek için bir neden göremiyorum” demişti.
 
 

1102030cookie-checkAB’den Kırgızistan’a övgü…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.