AB’den “Schengen” açıklaması

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Türkiye’den yapılan Schengen vizesi başvurularının reddedildiğine ilişkin artan şikayetler hakkında konuştu.

Türkiye’den yapılan Schengen vizesi başvurularının reddedildiğine yönelik haberlere ilişkin AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’tan yanıt geldi.

Meyer-Landrut, Türkiye’nin 2022 boyunca en fazla Schengen vizesi başvurusu yapan ülke olduğunu söyleyerek, “Reddedilme oranlarına baktığımızda Türkiye’nin reddedilme oranı dünya standartları ortalamasının altında” dedi.

“Önceki yıllara göre Türkiye’nin reddedilme oranlarının düştüğünü görüyoruz. 2021 yılına göre reddedilme oranı 2022’de yüzde 15 oranında düşmüş” diyen Meyer-Landrut, “Problemi çözmek için elimizden geleni yapıyoruz ancak öncelikle şu çok iyi bilinmeli: Avrupa Birliği’nin Türk vatandaşlarına vize verilmesini engellemek gibi bir politikası yok” ifadelerini kullandı.

‘AB TARAFINDAN ALINMIŞ BİR KARAR YOK’

– “Bakın problemi çözmek için elimizden geleni yapıyoruz ancak öncelikle şu çok iyi bilinmeli: Avrupa Birliği’nin Türk vatandaşlarına vize verilmesini engellemek gibi bir politikası yok.

– Bu yönde AB tarafından üretilen bir siyaset ya da alınmış karar da yok.

‘REDDEDİLME ORANI DÜNYA STANDARTLARININ ALTINDA’

– 2022 için elimizde istatistikler var. 2022 yılı boyunca en fazla Schengen vizesi başvurusu yapan ülke Türkiye. Hatta 2021 yılından daha fazla.

– Reddedilme oranlarına baktığımızda Türkiye’nin reddedilme oranı dünya standartları ortalamasının altında.

‘UZUN SÜRELİ VİZELER DE ORTALAMANIN ÜZERİNDE’

– Önceki yıllara göre Türkiye’nin reddedilme oranlarının düştüğünü görüyoruz. 2021 yılına göre reddedilme oranı 2022’de yüzde 15 oranında düşmüş.

– Uzun süreli ve çok girişli vizeler konusunda ise Türk vatandaşlarına verilen bu tür vizeler de dünya ortalamasının üzerinde.

ERDOĞAN ‘ÇÖZECEĞİZ’ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 79. Genel Kurulu’nda salı günü yaptığı konuşmada vize sorununa değinmişti. Erdoğan, “Son dönemde siyasi şantaj olarak kullanılan vize sorununu en kısa sürede hal yoluna koyacağız” ifadelerini kullanmıştı.

2693580cookie-checkAB’den “Schengen” açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.