ABD’li Rahip Brunson gitti

Yaklaşık 2,5 aydır ev hapsinde tutulan ve Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan rahip Andrew Craig Brunson’a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. Ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı da kaldırılan ve yattığı süre göz önüne alınarak serbest bırakılan rahip yoğun güvenlik önlemleri altında Türkiye’den ayrılarak Almanya’ya gitti. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Almanya’daki kontrollerinin ardından Brunson’un ABD Maryland’daki hava üssüne bugün geleceği duyuruldu.

Terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada hakkındaki adli kontrol hükümleri kaldırılarak 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilen ABD’li din adamı Andrew Craig Brunson, özel uçakla Almanya’ya gitti.

ALMANYA’DA ABD BAYRAĞINI ÖPTÜ

Rahip Brunson’ın uçağı, ABD’ye doğru yola çıkmadan önce Almanya’da durdu. Brunson ve eşi burada ABD’nin Almanya Büyükelçisi Richard Grenell tarafından karşılandı.

Twitter hesabında Brunson’In ABD bayrağını öptüğü bir fotoğrafını paylaşan Grenell, “ABD bayrağını Brunson’a sundum ve kendisi bayrağı hemen öptü” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DEN YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİYLE AYRILDI

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmada 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ve hükümle birlikte serbest bırakıldıktan sonra Alsancak’taki evine gelen Brunson, bir süre ikametinde kaldı.

Brunson ve eşi Norine Brunson, akşam saatlerinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı CIP kapısına geldi. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier da Brunson çiftine havaalanına kadar eşlik etti. Havaalanında geniş güvenlik önlemi alındı.

İsmail Cem Halavurt, havaalanında gazetecilere, müvekkili Brunson’un Almanya’ya gittiğini, daha sonra ABD’ye geçeceği bilgisini paylaştı.

2234780cookie-checkABD’li Rahip Brunson gitti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.