ABD'lilere göre Obama, Kerry'den daha iyi

"Rasmussen Reports" adlı kuruluşun yaptığı kamuoyu yoklamasına göre, Amerikalıların yüzde 56'sı Demokrat Parti'nin başkan adayı Barack Obama'nın, partinin 2004 yılındaki başkan adayı John Kerry'ye göre daha iyi bir aday olduğunu düşünüyor.

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adaylığını garantileyen John McCain'in Cumhuriyetçiler için daha iyi bir aday olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 48 olarak ortaya çıktı. Başkanlık görevini 8 yıldır sürdüren George W. Bush'un daha iyi bir seçim olduğuna inananların oranı yüzde 28'de kaldı.

Obama'nın seçim kampanyası, McCain'e oy vermenin Bush'u üçüncü kez Beyaz Saray'a taşımaktan farkı olmayacağını savunurken, ankete katılan Demokrat Parti taraftarlarının bu görüşte olmadığı ortaya çıktı. Demokratların yüzde 38'i McCain'in Bush'tan daha iyi, yüzde 37'si ise daha kötü bir seçim olduğunu düşünüyor. Bu görüş farklılığı kendi adayları söz konusu konusunda görüş birliğine dönüşüyor ve Demokratlar yüzde 77 oranla Obama'nın Kerry'e göre çok daha iyi bir seçim olduğuna inanıyor.

Cumhuriyetçi cephede ise partiye destek verenlerin yüzde 54'ü, McCain'in Bush'tan daha iyi bir aday olduğuna inanıyor. Cumhuriyetçilerin yüzde 22'si ise Bush'tan yana görüş bildirdi.

1177750cookie-checkABD'lilere göre Obama, Kerry'den daha iyi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.