ABD’lilerin yarısı Bush’u destekliyor

ABD’lilerin yüzde 26’sının Bush’un tavrını desteklemediğini gösteren araştırmaya göre, halkın çoğu ABD’nin bu savaşın dışında kalmasından yana.

Birçok kez İsrail’in kendini savunma hakkı bulunduğunu açıklayan ABD, Lübnan’da hemen bir ateşkes için çağrı yapılmasını reddediyor.

Araştırma, Amerikalıların yüzde 33’ünün ABD’nin bu çatışmaya dahil olması gerektiğini, yüzde 58’inin ise bu konuda ABD’nin bir sorumluluğu bulunmadığını düşündüğü ortaya koydu.

İsrail’in kaçırılan askerlerine karşılık verdiği tepki konusunda ise Amerikalıların yüzde 26’sı İsrail’in fazla ileri gittiğini, yüzde 48’i tepkinin ”iyi olduğunu” düşünüyor.

Araştırma ayrıca, Amerikalıların yüzde 39’unun ABD’nin İsrail’i desteklemeye devam etmesinden yana olduğunu, yüzde 40’ın ”hiçbir şey yapmaması gerektiğini”, yüzde 7’sinin ise İsrail’in eleştirilmesi gerektiğini düşündüğünü gösterdi.

Araştırmaya göre Amerikalıların büyük bölümü Ortadoğu’daki durumun gelişimi konusunda karamsar, yüzde 64’ü İsrail ile komşuları arasında barışa inanmıyor, yüzde 61’i şu andaki çatışmanın daha büyük bir savaşa dönüşeceğini düşünüyor.

Amerikalıların yüzde 32’si İsrail ile Lübnan arasındaki sınıra BM gücünün yerleştirilmesinden yana, ancak Amerikan askerlerinin bu güçte yer almaması gerektiğini düşünüyor.

1133010cookie-checkABD’lilerin yarısı Bush’u destekliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.