ABD’nin askeri varlığı için Irak Meclisi’nden olağanüstü toplantı

Irak Meclisi, İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in, öldürülmesinin ardından ABD askerlerinin ülkedeki varlığını görüşmek üzere yarın olağanüstü toplanacak. Milis güç Haşdi Şabi, ABD’ye istihbarat bilgisinin Iraklı taraflardan sızmış olabileceği açıklaması yaptı.

Meclis Başkanı Birinci Yardımcısı Hasan el-Kaabi yaptığı yazılı açıklamada, Süleymani ve Mühendis’in ABD saldırısında öldürülmesi nedeniyle Meclis’in yarın olağanüstü oturumla toplanacağını belirtti.

Açıklamasında Kaabi, “ABD’nin Irak’taki pervasızlığına dur demenin vakti geldi. Yarınki oturumda ABD’nin Irak’taki askeri varlığıyla ilgili önemli kararlar alınacak” ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

HAŞDİ ŞABİ: ABD’YE İSTİHBARAT BİLGİSİNİ IRAKLI TARAFLAR SIZDIRMIŞ OLABİLİR

Irak’taki milis gücü Haşdi Şabi, İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’e yönelik bilgilerin Iraklı taraflarca ABD’lilere verildiğinin tahmin edildiğini belirtti.

Haşdi Şabi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suriye’nin başkenti Şam’dan gelen Süleymani’nin uçağının yerel saatle akşam 11.00’de Bağdat Uluslararası Havalimanı’na iniş yaptığı ifade edildi.

Mühendis’in Süleymani ile aynı uçakta olmadığı ancak onu karşılamak için havalimanına gittiği aktarılan açıklamada, istihbarat bilgisinin Iraklı bazı taraflarca ABD’lilere sızdırıldığının tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, saldırının ABD’ye ait Silahlı İnsansız Hava Aracı ile gece yarısı gerçekleştirildiği, olayın tam olarak araçların hareket etmesi ve havalimanın çıkış kapısına ulaşmasıyla vuku bulduğu vurgulandı.

Hava saldırısında Süleymani ve Mühendis’in yanı sıra Süleymani’nin damadı ile Haşdi Şabi Halkla İlişkiler ve Protokol Sorumlusu Muhammed Rıza Cabiri, Hasan Abdulhadi, Haşdi Şabi Üyeleri Haydar Ali, Muhammed eş Şibani ve Samır Abdullah’ın da ölenler arasında olduğu kaydedildi.

2372330cookie-checkABD’nin askeri varlığı için Irak Meclisi’nden olağanüstü toplantı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.