ABD’nin paketteki hayal kırıklığı

Psaki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi’ne yönelik soru üzerine, Türk hükümetinin demokratikleşme reformu açıklamasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılmasına yönelik soru üzerine Psaki, “Türk hükümetini, dini özgürlüklerin genişletilmesi için ek reformlar yapmaları yönünde teşvik etmeye devam ediyoruz” dedi.

Psaki, ancak, Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılmasının pakete dahil olmamasından hayal kırıklığı duyduklarını bildirdi.

ÇİN ŞİRKETİ KAYGI UYANDIRDI

Ayrıca Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’ne, Türkiye’nin uzun menzilli füze savunma sistemi ihalesinde Çin Halk Cumhuriyeti’nden CPMIEC firması ile sözleşme görüşmelerine başlaması da soruldu.

Sözcü, Çin Halk Cumhuriyeti’nden CPMIEC firması ile sözleşme görüşmelerine başlanılmasına karar vermesine yönelik soru üzerine, “Türk hükümetine, NATO sistemleriyle veya kolektif savunma kapasitesiyle birlikte çalışmayacak bir füze savunma sistemiyle ilgili olarak ABD’nin yaptırım uyguladığı bir şirketle anlaşma görüşmelerine yönelik ciddi kaygılarımızı ilettik. Görüşmelerimiz devam edecek” dedi.

“Türk hükümetinin yaptırımlı bir firma ile ortaklığının sonuçlarının ne olabileceğine” dair soru üzerine Psaki, bu noktada bu sorunun hipotetik kaldığını ama kararın verilmesi halinde, bu konuda konuşabileceklerini kaydetti.

1397620cookie-checkABD’nin paketteki hayal kırıklığı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.