Abdullah Nihat Yılmaz Fatsa’da toprağa verilecek

Abdullah Nihat Yılmaz’ın doğup büyüdüğü memleketi Fatsa’da toprağa verileceği öğrenildi.

Sürgün olarak geldiği Londra’da yaşamını sürdüren eski sendikacı ve program yapımcısı, yazar eleştirmen Abdullah Nihat Yılmaz 1 Ocak saat 10’da koronadan tedavi gördüğü Whittington Hastanesi’nde yaşamını yitirmişti. 30 Mart 1972’de Kızıldere’de katledilen abisi Nihat Yılmaz’ın adını da adına ekleyen Yılmaz, 12 Eylül 1980 faşist darbe mağduru olarak geldiği Londra’da toplumsal çalışmalarıyla da tanınmıştı.

Abdullah Nihat Yılmaz’ın oğlu Ateş Yılmaz, Açık Gazete’ye yaptığı açıklamada ailesi adına bütün taziye mesajlarına teşekkür etti. Ateş Yılmaz, babasının vasiyeti üzerine memleketi olan Fatsa’da abisi Nihat Yılmaz ve THKP-C’nin kurucularından kuzeni Ziya Yılmaz’ın yanına defnedileceğini söyledi.

Acılı oğul, salgın nedeniyle İngiltere çıkışlı yolculara Türkiye’ye uçuş yasağı ve karantina olduğunu belirterek, “Cenaze nedeniyle özel izin almaya çabalıyoruz. Umarım pazartesi ya da salı günü Türkiye’ye giderek babamıza son görevimizi yapabiliriz. Gelişmeler konusunda dostlarımızı bilgilendireceğiz” dedi.

Abdullah Nihat Yılmaz (Fotoğraf: Faruk Eskioğlu)

___________

AÇIK GAZETE: Abdullah Nihat Yılmaz’ın acılı ailesi ve dostlarına başsağlığı diliyoruz.

İLGİLİ HABER: Abdullah Nihat Yılmaz’ı yitirdik

Abdullah Nihat Yılmaz’ı yitirdik

2481970cookie-checkAbdullah Nihat Yılmaz Fatsa’da toprağa verilecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.