ABD’ye “bu kış komünizm gelebilir!”

2 Ekim günü federal başkent Washington D.C’de, Beyaz Saray’ın tam karşısındaki alanda toplanan binlerce Amerikan komünisti ve sosyalisti Amerikalı’yı iyice ürküttü. O günden beri Amerikan basını mevzuyu konuşuyor.

Amerikan Komünist Partisi, Amerikan Sosyalist Partisi, İşçi Partisi, sol sendikalar, Uluslararası Endüstri İşçileri Federasyonu ile radikal sol grupların yanı sıra anarşistler ve yeşillerin katıldığı miting, olaysız biçimde, Washington’da tamamlandı. Sol parti ve gruplar adına yapılan konuşmalarda, her zaman bilinen talepler tekrar tekrar dile getirildi.

Ancak, sol partilerin başta Amerikan Komünist Partisi olmak üzere Washington’da kızıl bayrak sallayıp orak-çekiçle dolaşması muhafazakâr ve dindar olan Amerikan kamuoyunu ciddi şekilde rahatsız etti, hatta çileden çıkardı. Basında ve internet üzerinden yayınlanan yazı ve görüntülere gönderilmiş yorum ve karşılıkların büyük kısmı, “Bunca yıldır saklandıkları yerden çıktılar, işte geliyorlar, Amerika Uyan, bunların sorumlusu Obama’dır, su uyur komünist uyumaz” gibi başlıklarla ve sözlerle ifade buldu.

Celal Bayar’ın, 70’li yıllarda Türkiye için söylediği, “Bu kış komünizm gelebilir” sözünü anımsatan Amerikan kamuoyu tepkisi Youtube sitesinde görüntülerle yayınlandı ve fon müziği olarak Enternasyonal marşı kullanıldı. Youtube’daki görüntüler son zamanların en çok ziyaret alan sayfası oldu.

1511540cookie-checkABD’ye “bu kış komünizm gelebilir!”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.