Bombalı saldırıya ilişkin ABD’yi suçlayan Soylu: Biz bu mesajı aldık

İçişleri Bakanı Soylu, patlamanın yaşandığı İstiklal Caddesi’nde açıklamalarda bulundu. Soylu, Beyoğlu İstiklal Caddesi’ne bombayı bırakan kişinin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını bildirdi.

İstanbul İstiklal Caddesi’nde dün saat 16 sıralarında bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 2’si ağır 81 kişi yaralandı.

Patlamada yaralananlar sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralı 81 kişiden 50’si taburcu edildi. Yoğun bakımda tedavisi süren 5 yaralıdan 2’sinin durumu ise ciddiyetini koruyor.

SOYLU ABD’Yİ SUÇLADI
Bombalı saldırıya ilişkin ABD’yi suçlayan Soylu şunları kaydetti:

“Bunlarla, Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu büyük bir iradeyle tüm arkadaşlarımızla bir mücadele gerçekleştiriliyor. İstiklal Caddesi bizim milletimizin nazlı bebeğidir. Bu eylemi gerçekleştirenlerin bize ne mesaj vermek istediklerini biliyoruz. Biz bu mesajı aldık. Hiç merak etmesinler, karşılığını daha ağır vereceğiz. Bugün Amerika tarafından yapılan taziye mesajını da katilin olay yerine ilk gelenlerden birisi olduğu gibi değerlendirmenin esas olduğunu ben düşünüyorum ve bu mesajın da karşılığı çok net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Yakın bir zamanda da görülecektir Allah’ın izniyle.”

YAŞAMINI YİTİRENLERİN BİLGİLERİ AÇIKLANDI
Soylu, patlama nedeniyle yaşamını yitirenlerin isimlerini de açıkladı:

Arzu Özsoy, 1984 İstanbul doğumlu
Yağmur Uçar, 2007 Ereğli doğumlu (Arzu Özsoy’un kızı)
Yusuf Meydan, 1988 Palu doğumlu
Ecrin Meydan, 2013 Seyhan doğumlu
Adem Topkara, 1982 Gümüşhane doğumlu
Mukaddes Elif Topkara, 1995 Rize doğumlu
Soylu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“İlk değerlendirmelerden itibaren aynı iz üstündeyiz. Eylemin talimatının Kobani’den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin’den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Biraz önce olayı yapan, bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ondan önce yaklaşık 21 kişi daha gözaltına alınmıştı. Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde, PKK/PYD terör örgütü.”

50 KİŞİ TABURCU EDİLDİ
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da Twitter adresinden yaptığı paylaşım ile 50 yaralının taburcu edildiğini aktardı.

Yerlikaya paylaşımında şu ifadeler yer verdi:

“Hastanelere sevk edilen 50 yaralımızın tedavileri tamamlanarak taburcu edilmiş, 31 yaralımızın tedavisi halen devam etmektedir. Yoğun bakımda tedavi gören 5 yaralımızdan 2’sinin durumu ciddiyetini korumaktadır. Yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum.”

İSTİKLAL CADDESİ YENİDEN AÇILDI
Dün meydana gelen patlamanın ardından kapatılan Beyoğlu İstiklal Caddesi yeniden yaya trafiğine açıldı.

Özel Harekat ve Çevik Kuvvet polislerinin nöbet tuttuğu İstiklal Caddesi’nde bulunan banklar Beyoğlu Belediyesi ekiplerince kaldırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi ekiplerinin temizlik çalışmalarının ardından İstiklal Caddesi yeniden yayaların kullanımına açıldı.

İstiklal Caddesi, dün 16.20’de meydana gelen patlamanın ardından emniyet ekiplerinin aldığı güvenlik tedbirleri kapsamında yayaların kullanımına kapatılmıştı.

PATLAMANIN YAŞANDIĞI YERE KARANFİL BIRAKILDI
İstiklal’de patlamanın yaşandığı yere karanfil bırakıldı.

Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli ile Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, patlamanın meydana geldiği İstiklal Caddesi’ndeki alana yaşamını yitirenlerin anısına karanfil bıraktı.

Vatandaşlar da patlamanın yaşandığı yerde kırmızı şeritle kapatılan alana karanfil bırakarak, hayatını kaybedenleri andı. EVRENSEL

2646990cookie-checkBombalı saldırıya ilişkin ABD’yi suçlayan Soylu: Biz bu mesajı aldık

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.