AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı var

Türkiye’ye ilişkin Avrupa Risk Raporu’nun da hazırlayıcılarından olan Emmerson, Türkiye’nin, AB’nin geleceğine, ekonomik, kültürel ve güvenlik açısından çok büyük katkılarda bulunabilecek potansiyele sahip olduğunu belirterek, gelecek 10-20 yıl içinde, Türkiyesiz bir AB’nin refahını sürdürmesi, istikrarını koruması ve küresel bir güç olmasının çok zor olduğunu ifade etti. 


Türkiye’nin, farklı kültürler arasında birleştirici bir role sahip olduğunu ifade eden Emmerson, Avrupa içinde de yer alan, Türkiye gibi farklı kültürler arasında diyalog sağlayabilecek bir ülkenin, AB üyesi olmasının AB’yi de güçlendireceğini vurguladı. 


Türkiye’nin AB’ye risk oluşturan bir ülke olmaktan çıkarak, AB’nin gelecekteki güvenlik ve refahını tehdit edecek risk unsurlarını azaltıcı bir ülke olduğunu göstermesi gerektiğini belirten Emmerson, Türkiye’nin, AB’nin risklerini azaltan bir ülke olduğu görüldükçe, AB açısından vazgeçilmezliğinin de anlaşılacağını anlattı. 


Türkiye’nin, alternatif bir enerji yolu olarak AB’nin enerji güvenliğinde çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Emmerson, özellikle son olarak Rusya’nın Avrupa’ya giden doğal gazı kesmesinin ardından ortaya çıkan krizin, Türkiye’nin, alternatif enerji rotasındaki önemini ortaya çıkardığını söyledi. 


Emmerson, Türkiye’nin önemli bir alternatif enerji nakil rotası olması avantajıyla, AB’nin enerji riskini azaltıcı bir ülke olduğunu ifade etti.  

1035660cookie-checkAB’nin Türkiye’ye ihtiyacı var

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.