Acele tren, ecele götürdü

İstanbul’dan Ankara’ya gitmek üzere dün saat 18.00’de yola çıkan hızlandırılmış trenin arkadaki vagonu Sakarya’nın Pamukova ilçesi yakınında devrildi ve onu, diğer 3 vagon izledi.

Tüm uyarılara rağmen altyapısı eksik başlatılan hızlandırılmış tren deneyi faciaya yol açtı. 4 Haziran’dan beri İstanbul-Ankara arasında hızlandırılmış seferler yapan Yakup Kadri Ekspresi, dün Sakarya’nın Pamukova İlçesi yakınında raydan çıktı. Kazada 36 kişi öldü, 79 kişi yaralandı.

Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD’nin Ankara-İstanbul arasını 5 saate indirme iddiasıyla ortaya koyduğu proje çerçevesinde hizmete sokulan Yakup Kadri Karaosmanoğlu adlı hızlandırılmış tren faciaya yol açtı.

İstanbul’dan saat 18.00’de 234 yolcusu 11 mürettebat ile hareket eden 11006 sefer sayılı ‘Yakup Kadri Karaosmanoğlu’ treninin 5 vagonu, saat 19.45’te Sakarya Pamukova ile Osmaniye arasındaki Mekece Köyü çıkışında bulunan Cambazkaya Mevkii’nde raydan çıktı. Lokomotif raylarda kalırken devrilen 4’ü yolcu vagonu ile yemekli vagondaki yolcular çevreye savruldu. İlk iki vagonda ağır kayıp yaşandı. Kriz merkezi yolculardan 36’sının öldüğünü, 79 kişinin de yaralandığını açıkladı. Sağlık Bakanlığı ise önce 139 olarak açıkladığı ölü sayısını geç saatlerde 36 olarak değiştirdi.

 

1093260cookie-checkAcele tren, ecele götürdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.