AÇIK GAZETE ARŞİVİNDE İNGİLTERE’DE 2019

OCAK

İngiltere’de en çok 6 Ocak’ta ölünüyor

6 Ocak tarihinde ölüm oranları, günlük ortalamadan yüzde 25 daha fazla. İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre 6 Ocak tarihinde ölüm oranları, günlük ortalama ölüm oranlarından yüzde 25 daha fazla. Soğuk hava ve dönemsel stres nedeniyle bu oranın yükseldiği tahmin ediliyor. Uzmanlar 6 Ocak’ta dışarı çıkmaktan kaçının çağrısı yapıyor.

Londralı “sarı yelekliler”in eylemi 12 Ocak’ta

People’s Assembley’nin ulusal çapta katılımla düzenlediği “Kemer Sıkma Politikalarına Karşı Sarı Yelekliler” yürüyüş, 12 Ocak Cumartesi günü saat 12’de BBC önünde başlayacak.

Kuzey İrlanda’daki saldırıda Yeni IRA şüphesi

Kuzey İrlanda’da polis, Londonderry kentinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyla ilgili dört kişiyi gözaltına aldı. Kuzey İrlanda polisi saldırıdan Yeni IRA örgütünü sorumlu tutuyor. Kuzey İrlanda’nın Londonderry kentinde cumartesi akşamı düzenlenen bombalı saldırının ardından dört kişi gözaltına alındı.

İngiliz polisinden Brexit uyarısı: Aşırı sağcı gruplar ortamı istismar edebilir

Terörle mücadeleden sorumlu emniyet müdür yardımcısı Neil Basu Brexit sonrası aşırı sağcı grupların olası eylemlerine dikkat çekti.

ŞUBAT

Kraliçe’nin 97 yaşındaki eşi Prens Philip ehliyetini polis teslim etti

İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth’in 97 yaşındaki eşi Edinburgh Dükü Prens Philip, ehliyetini polise teslim etti. Geçen ay, kullandığı Land Rover ile içinde biri çocuk üç kişi bulunan bir arabaya çarpan ve kazadan iki gün sonra emniyet kemeri takmadan araç kullanırken görüntülenen Prens’in ehliyetini kendi isteğiyle teslim ettiği açıklandı.

44. İngiltere’de öğrencilerden iklim değişikliği eylemi

Öğrenciler eylemde (Fotoğrafı çeken: Su Eskioğlu)

İngiltere’de binlerce öğrenci iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek amacıyla 14 Şubat’ta ders bıraktı. Ders bırakma eylemi, Cuma günü öğle saatlerinde başladı. İngiltere’de toplam 8 milyon öğrenci bulunuyor.

 

 

 İngiltere’deki müzelere baskı artıyor: ‘Diğer ülkelerden aldığınız eserleri geri verin’

Guardian’ın Bilgi Edinme Yasası kapsamında edindiği belgeler, İngiltere’deki müzelere diğer ülkelerden aldıkları eserleri geri vermeleri yönünde yapılan baskının arttığını gösteriyor.

Corbyn karşıtı kampanyada yeni aşama

İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn’i parti içi mücadeleyle devirmeyi başaramayan milletvekilleri istifa ederek yeni oluşum başlattı. Corbyn’i liderliğe seçildiği 2015 yılından bu yana devirmek için çeşitli girişimlerde bulunan parti içi muhalefetin son hamlesi, toplu istifa oldu.

“Joan Ryan gitmeseydi kovulacaktı”

Türkçe ve Kürtçe konuşan toplumun yoğun olduğu Enfield’de İşçi Partisi Milletvekili Joan Ryan’ın partisinden istifa ederek “Bağımsızlar Grubu”na katılmasını değerlendiren toplum üyesi bazı Enfield Belediye Meclisi üyeleri “Gitmeseydi, kovulacaktı” dediler.

MART

İngiltere İçişleri Bakanı, Begüm’ün bebeğinin ölümünden eleştiriliyor

İngiltere İçişleri Bakanı Sajid Javid, 4 yıl önce IŞİD’e katılmak için Suriye’ye giden 19 yaşındaki Şamima Begüm’ün bebeğinin ölmesinin ardından ülkesinde eleştiriliyor. İngiltere’ye dönmek isteyen Begüm’ün İngiliz vatandaşlığı Javid’in kararıyla iptal edilmişti.

Londra’da da camiye saldırı

Yeni Zelanda’daki cami katliamının hemen ardından İngiltere’nin başkenti Londra’nın doğu kesiminde de 20 yaşlarında üç kişi, cami önündeki Müslümanlara çekiç ve sopalarla saldırdı. “Müslümanlar terörist” diye bağıran saldırganlar daha sonra araçlarına binerek kaçmaya çalıştı.

NİSAN

İngiltere’de hayat pahalılığı geliri solladı

Haziran 2016’da yapılan Brexit referandumundan sonra İngiltere genelindeki hayat pahalılığının artmaya başlaması, aileleri finansal açıdan baskı altına almaya devam ediyor. Yayınlanan resmi verilerde, Ekim 2016’dan Aralık 2018’e kadar geçen süre boyunca ülke genelin­deki ortalama bir ailenin harcamalarının, gelirlerini aştığı görülüyor.

 

Julian Assange tutuklandı

İngiliz polisi, 2012 yılından beri Londra’daki Ekvador Büyükelçiliği’nde yaşayan WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange’ı gözaltına aldı. Assange 12 Nisan’da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kuzey İrlanda’da gazeteci öldürüldü, polis ‘Yeni IRA’yı suçluyor

Kuzey İrlanda’nın Derry kentinde 18 Nisan akşamı başlayan protesto gösterileri sırasında 29 yaşındaki gazeteci Lyra McKee’nin hayatını kaybettiği açıklandı. Kuzey İrlanda Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Lyra McKee’nin ölümü hakkında ‘terörist saldırı’ soruşturması başlatıldığını açıkladı ve olayın arkasında kendisini ‘Yeni IRA (İrlanda Cumhuriyet Ordusu)’ olarak adlandırılan örgütün olduğundan şüphelenildiğini belirtti.

İngiltere’de futbolculardan 24 saatlik sosyal medya boykotu

İngiltere ve Galler’deki profesyonel futbolcular, sosyal medya şirketlerinin ve futbol otoritelerinin ırkçılıkla mücadelesini yetersiz buldukları gerekçesiyle 19 Nisan’da 24 saatlik sosyal medya boykotu gerçekleştirmeye karar verdi.

MAYIS

Londra’da İsrail protesto edildi

Palestine Solidarity Campaign and the Stop the War Coalition’un 11 Mayıs Cumartesi günü organize ettiği protesto eylem Türkiye Büyükelçilik rezidansının da bulunduğu Portland Place’den başladı. Eyleme aralarında milletvekilleri, Ortadox yahudiler ve İsrail askerini tokatladığı için 16 yaşında cezaevinde yatan Filistinli aktivist kız Ahed Tamimi’nin de yer aldığı kalabalık bir katılım oldu.

Avrupa’nın ilk çevre dostu camisi İngiltere’de açıldı

Reuters haber ajansı, Türk hükümetinin katkılarıyla İngiltere’nin Cambridge kentinde açılan ve Avrupa’nın ilk çevre dostu camisi olma özelliğine sahip Cambridge Merkez Camisi’nin iklim değişikliği ile mücadelede öncü olma amacını haberleştirdi.

Die Welt: Brexit’çiler Türkiye’den ibret almalı

Die Welt gazetesi, “Türkiye’nin kaderi Brexit taraftarı İngilizler için bir uyarı olmalı” başlıklı haber analizinde, Brexit sonrasında İngiltere’nin karşılaşabileceği sorunlar konusunda Türkiye’yi kötü örnek gösterdi. İngiltere parlamentosundaki oturumlarda da Türkiye’nin AB karar mekanizmasında olmamasına karşın, yaptırım ve uygulamalara uymak zorunda kaldığı belirtilerek, İngiltere’nin bu tuzağa düşmemesi konusunda uyarıda bulunulmuştu.

HAZİRAN

Trump: İngiltere anlaşmasız bir Brexit’e hazırlıklı olmalı

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere ziyareti öncesinde basına, İngiltere’nin Brexit sürecinde istediği anlaşmayı sağlayamazsa, anlaşmasız ayrılması gerektiğini söyledi. Trump, “O zaman yürüyüp gidersin” dedi. Brexit Partisi lideri Nigel Farage’ın müzakere sürecinde yer alması gerektiğini söyleyen Trump, süreci de eleştirdi.

Londra’da onbinler Trump’a “defol” dedi

ABD Başkanı Donald Trump, Londra’da 4 Haziran günü onbinlerce göstericinin katıldığı eylemle protesto edildi. Parlamento Meydanı’nda dev Trump balonu uçuran göstericiler, ABD Başkanı’nın göçmen karşıtı tutumunu ve Orta Doğu politikasını eleştiren döviz ve pankartlar taşıdı. Trump 3-6 Haziran arasındaki İngiltere ziyaretinde Kraliçe ile de görüştü.

Brexit’i beceremeyince Mayexit oldu

İngiltere Başbakanı Theresa May’in Muhafazakar Partinin liderliğinden resmi olarak istifa ettiği bildirildi. Liderlik yarışı için adaylık başvurularını da kabul etmeye başlayan parti komitesinden, adayların başvurularını 10 Haziran Pazartesi günü yerel saatle 17.00’ye kadar yapmaları gerektiği belirtildi.

Londra’da lezbiyen çifte saldıran beş genç gözaltına alındı

Londra’da otobüste yolculuk yapan lezbiyen çifte saldıran dört genç gözaltına alındı. Londra polisi Met, dört gencin hırsızlık ve ağır hasara yol açacak şekilde fiziksel zarar vermek suçlamalarıyla sorgulandıklarını söyledi. Melania Geymonat’ın kız arkadaşı Chris ile otobüste yolculuk yaptığı sırada gençler tarafından saldırıya uğradıklarını gösteren fotoğrafı sosyal medyada paylaşması, dünyanın dört bir yanından tepki gösterilmesine yol açmıştı

Daily Telegraph: İngiltere’de bazı zenginler düğünlerde şempanze eti yiyor

İngiltere’de bazı zenginlerin düğünlerde ülkeye Batı Afrika’dan kaçak olarak sokulan şempanze eti yediği öne sürüldü. Daily Telegraph gazetesinin haberine göre bazı dükkanlarda kaçak şempanze eti satılırken, bilim insanları gümrüklerde etlere DNA testi yapılması çağrısında bulundu.

Protestocuyu itip salondan çıkaran bakan yardımcısına soruşturma

Dışişleri Bakan Yardımcısı Mark Field, Londra’da iş çevrelerinin katıldığı bir yemekte iklim değişikliğini protesto eden bir göstericiyi sert şekilde iterek salondan çıkardı. Field, tepki çeken hareketinin ardından geçici olarak görevden alındı ve hakkında soruşturma açıldı.

İngiltere’deki sarayın israfı da gündemde

Kensington Sarayı’ndan taşınan Meghan Markle ve Prens Harry’nin Windsor’daki Frogmore Kır Evi’ne 3 milyon dolarlık tadilat yaptığının ortaya çıkması ve kraliyet harcamalarının vergi mükelleflerine yükünün artması, İngiltere’deki monarşi karşıtlarının tepkisine yol açtı. İngiliz kraliyet ailesinin yıllık finansal açıklamasında Meghan Markle ve Prens Harry’nin yeni evleri için 3 milyon dolar harcadıkları bilgisi basına yansıdı.

Hastane hizmetleri krizde

Hastanelerdeki yatak sayısını azaltmaya yönelik politikaların, sağlık sistemi üzerinde baskı oluşturduğu ve acilen izlenen yanlış politikanın durdurulması gerektiği açıklandı. NHS England Başkanı Simon Stevens, bu politikaların çok ileri gittiğini söyleyerek, hastanelerdeki yatak sayısının arttırılmasını istedi. Buna rağmen, yatak sayısını arttırmak için hemşire sayısının da arttırılmasının gerekeceği ve NHS’te halihazırda 40 bin hemşire açığı olduğu belirtiliyor.

TEMMUZ

Londra’da küresel basın özgürlüğü konferansı

Londra’da dışişleri bakanlarının, 1500’den fazla gazeteci, akademisyen ve insan hakları savunucusunun biraraya geldiği Basın Özgürlüğü Küresel Konferansı 10 ve 11 Temmuz arasında gerçekleşti. Koferansa katılan ülkeler, basın özgürlüğünü koruyacaklarına, ihlallere karşı tavır alacaklarına ve elbirliğiyle somut adımlar atacaklarına dair bir sözleşme imzaladılar.

“Babamın dedesi Türk’tü ama benim Türk yanım zayıf”

Birleşik Krallık’ta 22 Temmuz’da yeni başbakan olan Boris Johnson, BBC Özbekçe’den Ibrat Jumaboyev’e Türk kökeniyle ilgili olarak “Babamın dedesi Türk’tü ama benim Türk yanım zayıf” dedi. 55 yaşındaki Boris Johnson, öldürülen Osmanlı İmparatorluğu’nun son Dahiliye Nazırı (İçişleri Bakanı) Ali Kemal’in torunu Stanley Johnson’ın oğlu. Damat Ferit Paşa hükümetlerinde Maarif (Eğitim) ve Dahiliye Nazırlığı (İçişleri Bakanlığ) yapan Ali Kemal’ın babası Hacı Ahmet Rıza Efendi, 1813’te Çankırı’nın Kalfat köyünde doğmuştu.

AĞUSTOS

Washington ile Londra Brexit sonrası için söz kesti

ABD, Brexit sonrası Birleşik Krallık’la serbest ticaret anlaşması imzalamak istiyor. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, “Brexit sonrası elimizde kalemle kapınızda olacağız” dedi. Açıklama, İngiltere’nin yeni Dışişleri Bakanı Dominic Raab’ın ABD’ye yaptığı ilk resmi ziyaret sırasında Amerikalı mevkidaşı Mike Pompeo’dan geldi.

Brexit raporu: Gıda, ilaç ve yakıt sıkıntısı yaşanacak

İngiltere’de basına sızan bir hükümet raporuna göre, Brexit’in anlaşmasız şekilde gerçekleşmesi halinde Birleşik Krallık gıda, ilaç ve yakıt sıkıntısı yaşayacak.
İngiliz Sunday Times gazetesinin haberine göre gazeteye sızdırılan bazı belgeler Birleşik Krallık’ın anlaşmasız şekilde AB’den ayrılması halinde pek çok sorunla karşılaşacağını gösteriyor. Financial Times da, bu durumun acil petrol rezervleri üzerinde de olumsuz etkisi olacağını yazdı.

“Az seyahat, az giyim eşyası, az kırmızı et”

Hükümetin çevre baş danışmanı Prof. Dr. Ian Boyd, ülkede iklim değişikliğini etkileyen karbon salımının planlandığı gibi 2050 yılında sıfırlanabilmesi için insanların yaşam tarzlarında çok büyük değişiklik yapması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Boyd’a göre “Sıfır Salım” hedefine zamanında ulaşabilmek için halkın daha az seyahat etmesi, daha az giyim eşyası alması ve daha az kırmızı et yemesi gerekiyor.

EYLÜL

 Ken Loach: Boris Johnson ve etrafındakiler halkın çıkarlarına en uzak grup

Yazar Tarıq Ali ve Yönetmen Ken Loach, Brexit tartışmalarını Evrensel’e değerlendirdi. Ken Loach, Muhafazakar Başbakan Boris Johnson ve etrafındakileri “halkın çıkarlarına en uzak grup” diye niteledi.

 

 

British Airways’in 4 bin pilotu ilk kez greve gitti

British Airways’in 4 bin pilotu 9 Eylül’de ilk kez greve gitti. İki günlük grevin günlük maliyet 40 milyon pound olarak hesaplanıyor. Grevden etkilenen yolcu sayısı on binlerle ifade edilirken, 1700’e yakın uçuş iptal oldu.

İşte anlaşmasız Brexit’in olası faturası

İngiltere’nin AB’den anlaşmasız ayrılması durumunda ülkeyi hangi risklerin beklediğini ele alan hükümet raporu açıklandı. Milletvekillerinin oylaması sonucu bakanların 11 Eylül’de kamuoyu ile paylaşmak zorunda kaldığı “Operation Yellowhammer” adı verilen belgeye göre anlaşmasız Brexit’in gerçekleşmesi takdirinde beklenen en olumsuz senaryolar arasında sokaklarda isyanların çıkması, gıda fiyatlarının yükselmesi ve tıbbi malzemeler ile ilaç tedariğinin kesintiye uğraması yer alıyor.

Thomas Cook resmen battı

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden 178 yıllık İngiliz tur operatörü Thomas Cook, şirketi kurtarmak için yapılan son dakika görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine resmen battı.

Johnson’ın parlamentoyu tatil kararına mahkeme engeli

İngiltere’de Anayasa Mahkemesi, 23 Eylül’de Başbakan Boris Johnson’ın parlamentoyu tatil etme kararının hukuka aykırı olduğuna hükmetti. Boris Johnson, anlaşmasız Brexit’i sağlamak için İngiltere parlamentosunu tatil edeceğini söylemişti. Kararın ardından 14 Ekim’e kadar kapalı kalması planlanan parlamentonun hemen açılacak.

İngiltere Genelkurmay Başkanı: Siber savaştayız

İngiltere Genelkurmay Başkanı Sir Nick Carter, İngiltere’nin Rusya ve diğer ülkelerden gelen siber saldırılar nedeniyle “her gün savaş halinde olduklarını” söyledi. 29 Eylül’de eski CIA Direktörü David Petraeus ile birlikte katıldığı Cliveden Festivali’nde konuşan Carter, modern dünyada barışla savaş arasındaki ayrımın yok olduğunu belirtti.

EKİM

Yokoluş İsyanı öncesi ‘önleyici gözaltı’

Kennington’da Yokoluş İsyanı’nın (Extinction Rebellion) kullandığı binaya 5 Ekim’de düzenlenen baskında en az 8 kişi gözaltına alındı. Metropolitan Polisi, Yokoluş İsyanı adlı çevre aktivistlerinin 7 Ekim günü başlaması planlanan eylemlerinden 2 gün önce operasyon başlattı.

39 göçmen -25 derecedeki dorsede can verdi

İngiltere, 22 Ekim’de bir TIR’ın dorsesinde 39 kaçak göçmenin cesedinin bulunmasının şokunu yaşadı. Polis TIR şoförünü cinayet şüphesiyle gözaltına aldı. Ölenlerin sığınmacı oldukları ve eksi 25 derecede donarak yaşamlarını yitirdikleri belirtti.

YPG’ye katılan İngiliz, Kuzey Irak’ta PKK kampında eğitim almaktan suçlu bulundu

2017’de IŞİD’le savaşmak üzere Suriye’ye giden ve burada YPG’ye katılan İngiliz Aidan James (28), Irak’taki PKK kampında eğitim gördüğü için suçlu bulundu. James’in, İngiltere’nin Merseyside bölgesindeki Formby kasabasından Suriye’ye gittiği açıklandı.

KASIM

Polis Haringey’deki ırkçı holiganları arıyor

Metropolitan Polis, Haringey Belediyesi futbol oyuncularına ırkçı tacizde bulunan Yeovil Town’un 3 destekçisinin fotoğrafını yayımlayarak isimlerini bilenlerin polise bildirmelerini istedi. Haringey’s Coles Park Stadium’da 19 Ekim’de Haringey Belediyesi futbol takımı FA Kupası Elemeleri’nde Yeovil Town’a karşı oynamıştı. Yeovil Town’un destekçilerinin ırkçı tezahürat yapmaları sonrasında Haringey Belediyesi takımı sahayı terk etmişti.

Thomas Cook gölgesindeki WTM, 4-6 Kasım’da gerçekleşti

Dünya Turizm Fuarı (World Travel Market – WTM), 4-6 Kasım tarihleri arasında Londra Excel Fuar Alanı’nda dünya turizm sektörünü buluşturdu. WTM, ucuz havayolları ve tur operatörleri, Ekim’de iflas eden Thomas Cook’un yarattığı boşluğu doldurma, iflasın domino etkisiylen zarara uğrayan şirketlerin de yaralarını sarma arayışındaydı.

İngiltere: Irkçı hastalara ilaç verilmesin

Hastane çalışanlarına ırkçı davranışlarda bulunan hastaların ilaçlarının durdurulması tartışılıyor… Ulusal Sağlık Sistemi (NHS Trust) tarafından 17 Kasım’da duyurulan bir habere göre, hastane çalışanlarını ırkçı saldırılar ile rahatsız eden hastaların önce uyarı alıp, devam etmeleri durumunda ilaçlarının kesilebilmesi gündeme geldi.

İngiltere, Afganistan ve Irak’taki savaş suçlarını gizlemekle suçlandı

İngiltere hükümeti ve ordusu, İngiliz askerlerinin Afganistan ve Irak’ta sivilleri öldürmesini gizlemekle suçlandı. BBC’nin 17 Kasım akşamı yayınlanan Panaroma programı ve Sunday Times gazetesinin ortak araştırmasında görüştüğü 11 İngiliz dedektif, iki ülkede bazı askerlerin savaş suçu işlediklerine dair “güvenilir” deliller bulduklarını söyledi. Dedektifler, İngiliz hükümetinin ve ordusunun, savaş suçlarının üstünü örttüğünü savundu.

Londra’daki London Bridge’de (Londra Köprüsü) düzenlenen bıçaklı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti.

Polis, şüpheliyi vurarak öldürdü. İktidardaki Muhafazakar Parti ve ana muhalefetteki İşçi Partisi Londra’da seçim kampanyalarını askıya aldı. Saldırganın terör suçundan aldığı 16 yıllık hapis cezasının yarısını çektikten sonra serbest bırakılan Usman Khan (28) olduğu açıklandı.

ARALIK

NATO Zirvesine karşı kitlesel protesto düzenlendi

NATO zirvesi Londra’da binlerce kişi tarafından protesto edildi. 3 Aralık günüTrafalgar Meydanı’nda toplananlar Backingham Sarayı’na yürüdü. Saraydaki NATO üyesi ülke liderlerini protesto eden binlerce kişi, “Trump ve NATO’yu ülkemizde istemiyoruz” sloganı ile yürüdü. Erdoğan ve Türkiye’nin Suriye’ye saldırısını da protesto eden kalabalık, Filistin halkının da yanında olduğunun mesajını verdi.

Prens Andrew’a ikinci taciz suçlaması

Kraliçe II. Elizabeth ile Prens Philip’in üçüncü çocuğu olan Prens Andrew’a, 2001 yılında 17 yaşındayken kendisine tecavüz ettiğini öne süren Virginia Roberts’ın ardından ikinci suçlama, kimliği açıklanmayan bir kadından geldi. Kadın, Roberts’ın iddialarını reddettiği gün Prens hakkında suç duyurusunda bulunarak destek istedi.

İngiltere’de sağcıların yalan propagandası kazandı

İngiltere’de 12 Aralık’ta yapılan seçimleri Başbakan Boris Johnson önderliğindeki Muhafazakar Parti kazandı. İşçi Partisi’nin sosyalist lideri Jeremy Corbyn istifa edeceğini açıkladı. Liberal Demokrat Parti’nin lideri Jo Swinson’ın milletvekili seçilememesinin ardından görevinden ayrılacağı belirtildi.

BBC’nin haberine göre 12 Aralık seçimleri öncesinde üç siyasi parti tarafından Facebook’a verilen reklamları inceleyen veri doğrulama kuruluşu First Draft, Muhafazakar Parti reklamlarının yaklaşık yüzde 90’ının yanıltıcı iddialar içerdiği sonucuna varmıştı. Araştırma, İşçi Partisi reklamlarında yanıltıcı unsur bulamamıştı. Öte yandan Muhafazakarların anti-Jeremy Corbyn propagandası için 1.2 milyon sterlin harcadığı basına yansıdı.

Corbyn: Seçim sonuçlarından büyük üzüntü duyuyorum

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, seçim sonuçlarından dolayı “en yoksul kesimler” adına büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Corbyn, 2020’nin başlarında partinin yeni lideri seçilinceye kadar görevde kalacağını da belirtti.

İşçi Partisi, 12 Aralık’ta yapılan seçimlerde 59 sandalye kaybetmiş ve milletvekili sayısı 203’e gerilemişti.

2371700cookie-checkAÇIK GAZETE ARŞİVİNDE İNGİLTERE’DE 2019

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.