Açık Gazete’den Sedat-Ezo Sarıcı konseri

Müzisyen Sedat Sarıcı ve “Harika Genç” Ezo Sarıcı “Baba Gız Kuşak Çatışması” başlığıyla 6 Kasım’da konser verecek

Sedat ve Ezo Sarıcı Açık Gazete ile dayanışma amacıyla 6 Kasım Pazar akşamı saat 8’de “27 Moorfield Road N17 6PY'” adresindeki DAY MER-Tottenham’da sahneye çıkacaklar.

Açık Gazete’nin editörü Faruk Eskioğlu, Açık Gazete’nin 18 yaşında olduğunu belirterek, “Bağımsız Türkçe bir gazete olarak şimdiye kadar ayakta kalmayı başardık. Ne yazık ki özgür olduğumuzu söyleyemeyiz. Bize çizilen yasal çerçevenin sınırlarını zorlayarak yayın yapabiliyoruz. İktidarın kontrol ettiği medyanın dışında olduğumuz için hem maddi hem de manevi olarak bir kuşatmanın altındayız. Son olarak ‘sansür yasası’ ile sesimizi kısmayı deniyorlar. Bu direnişimizde okurlarımızı ve dostlarımızı yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

“Bu konser hem bize moral hem de direniş gücü verecektir” diyen Eskioğlu, “Sarıcı ailesine, DAY MER’e ve destek olan dostlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Eskioğlu, Sedat Sarıcı’nın toplumda tanınan bir müzisyen ve besteci olduğunu belirterek, “Toplumda binlerce gence müzik sevgisini aşılamış, onları eğitmiş bir müzisyendir. Aynı zamanda sayısı bir elin parmağı kadar olan ciddi bir müzik eleştirmenidir. Açık Gazete’deki köşe yazılarıyla iyi bir yazar olduğunu da kanıtladı” dedi.

“Ezo ‘Harika Çocuk’tu, şimdi ‘Harika Genç’ oldu” diyen Eskioğlu, Ezo Sarıcı’yı da şöyle tanıttı:

“Ezo, müzisyen Suzan Beyazıt ve Sedat Sarıcı’nın kızı. Kraliyet Müzik Akademisi (Royal Academy of Music) 3. sınıfta keman eğitimi alıyor. 60 kişilik Apollo Philharmonic Orchestra’nın kurucusu. Son yıllarda oluşturdukları Trio Arisonto ile konserlerine devam ediyor. Eylül ayında İtalya’da yapılan uluslararası keman yarışmasında (Lipizer International Violin Competition) En Artistk Performans ödülünü aldı. Gelecekte dünya çapında bir müzisyeni bu gecede izleyeceksiniz. Ayrıca Sedat ve Ezo SARICI, Paganini’den Aşık Mahzuni’ye, emsalsiz türkülerimizden caz klasiklerine uzanan sürpriz bir program hazırlığında. Hep beraber belleğimizde kalacak bir konser izleyeceğiz.”

Konser biletlerinin 15 sterlin olduğu ve salonda içki satışı da yapılacağı belirtildi.

2638950cookie-checkAçık Gazete’den Sedat-Ezo Sarıcı konseri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.