‘İşadamları Moskova’ya…’

BABİK Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk İngiliz Sanayi ve Ticaret Odası’nın Avrupa – Türkiye İlişkilerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Akşahin, Rusya’da finans yatırımlarına girişeceklerini belirterek, gözlemlerini Açık Gazete’ye anlattı.

Rusya’nın kapitalist ekonomik yapılanma sürecinde Türkiye’nin 20 yıl öncesini andırdığını belirterek, “Şu an mantar gibi bankalar türedi. Kaynağı sorgulanmayan bir sermaye birikimi söz konusu. Şirketler kurumsallaşma yolunda. Devlet, birikimlerin yatırıma dönüşmesi için planlar yapıyor. Bütün bu tablo biz Türk işadamlarına yabancı değil” diye konuştu.

İngiltere’de adına tekstil sektörünü temsil eden işadamı, Batılı işadamlarının Rusya’daki kurumsallaşmamış yapıda risk almak istemediklerini vurgulayarak, “Ülkedeki bu ara geçiş döneminden Türkler yararlanmalı. Batılılar Rusya’ya yatırım yapmadan fırsatları değerlendirmelidir. Doğru bir Rus ortak ve doğru bir yatırımla Rusya pazarı gerçekten kazançlıdır” dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kalabalık bir işadamları topluluğuyla Rusya çıkarmasını öven Akşahin, “Türkiye’nin Rusya ile ekonomik ilişkilerinin gelişmesi AB’ye karşı kartlarını da güçlendirecektir” yorumunu yaptı.

AÇIK GAZETE’DEN: İngiltere’de ilk Türk işçi örgütü olan Türk İşçi Birliği’nin 1971’de kurucuları arasında olan Akşahin bugün (15 Ocak) 63’ncü yaşını kutluyordu. Açık Gazete, geleceği çalışanların omuzlarında yükseleceğine inanan Akşahin’e sağlıklı bir uzun bir yaşam diliyor.

1097490cookie-check‘İşadamları Moskova’ya…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.