Adaylar, tv’de Kıbrıs sorununu tartıştı

Rum başkanlık seçimlerinin ilk turuna 2 gün kala; kazanma şansı en yüksek olan üç aday; Tasos Papadopulos, Dimitris Hristofyas ve Yannakis Kasulidis, propaganda kampanyalarını yeni bir canlı yayında buluşarak tamamladı.


Güneyde yayınlanan ulusal gazete Fileleftheros ve diğer gazeteler, daha önceki canlı yayında iç yönetimle ilgili tartışan adayların dün akşamki canlı yayında 90 dakika boyunca Kıbrıs sorunu üzerinde tartıştıklarını, çatışmadan ve eleştirmeden geri durmayan adayların, yeni hiçbir şey ortaya koymayarak “arkalarını koruduklarını” yazdı.


Gazete; “Canlı Finalle Son Perde – Debate (canlı yayında tartışma) Yeni Bir şey Getirmedi Ama Tartışma Çoğu Kez Alevlendi” başlığıyla manşete çektiği haberinde, Papadopulos, Hristofyas ve Kasulidis’in, dün akşamki canlı yayın sırasında, düzeltmeleri için zaman kalmamış olması dolayısıyla hata yapmamaya azamî gayret gösterdiklerini yazdı.


Gazete, özetle şu yorumu yaptı:


“Papadopulos ve Hristofyas; özellikle referandum dönemi öncesinde ve sonrasında icraatlara ve esasa ilişkin görüş ayrılıklarını dışa vurarak, çoğu kez kılıçlarını çatmak zorunda kaldı. Tasos Papadopulos, kendisine yöneltilen bütün eleştirilere yanıt verdi; Dimirtis Hristofyas eleştiri oklarını iki rakibine, ama daha çok da Tasos Papadopulos’a yöneltti. Yannakis Kasulidis de; Hristofyas’ı eleştirirken, Papadopulos’a saldırdı.


Bürgenstock’taki kırmızı çizgiler, BM’ye sunulan belgeler, hakemlik ve referandum tartışma ve çatışma konularını oluşturdu. Yine; Putin’in dünkü açıklaması ışığı altında Kosova meselesini tartıştılar. Adaylar çoğu kez; gazetecilerin rakiplerini yorumlamaları için yönelttikleri soruları yanıtsız bıraktılar.”

706310cookie-checkAdaylar, tv’de Kıbrıs sorununu tartıştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.