İADD: Aksoy ve Mumcu’yu andı

Ev Restaurant’da kahvaltılı toplantıda Başkan Nilgün Atalay Ergök geçmiş dönem faaliyetleri özetledi ve gelecekte planlanan çalışmalardan söz etti.


Toplantının konuşmacısı Yazar Abdullah Nihat Yılmaz da; 12 Eylül darbesinin gençlik ve emek örgütlenmelerini susturmayı amaçladığını belirterek, 12 Eylül’den sonra Kemalistlerin tek tek yok edildiği ve 24 Ocak tarihi çerçevesinde katliamlar yapıldığını öne sürdü.


ADD’ nin kurucu Başkanı Muammer Aksoy’un halen daha başkanları olduğunu belirten Yılmaz, Muammer Aksoy’un kurduğu dernek yoluna devam etmektedir dedi.


Yılmaz, “Kemalizm Anti Emperyalizm dir. Emperyalizme karşı mücadeledir. Türkiye’nin bağımsızlığıdır. Emperyalizme karşı mücadele etmeyenler Atatürk’ün adını ağızlarına almasınlar” diye konuştu..


Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Turan Dursun ve Uğur Mumcu’ların ölümleriyle Türkiye’nin aydınlanma cephesinin yara aldığını belirten Yılmaz, “Altını çiziyorum bütün bu ölümlerin tetiği aynı merkezden çekilmiştir. Bu tetik, ABD’dir. CIA dir. MOSSAD dır” dedi…


AĞAR’IN SÖZLERİ…


Yılmaz şöyle devam etti:


“Uğur Mumcu’nun eşi Sayın Güldal Mumcu’nun dönemin içişleri Bakanı Mehmet Ağar ile konuşmasını hatırlatıyorum. Güldal Mumcu, Ağar’a Uğur Mumcu cinayetini aydınlatmasını istediğinde, Ağar’ın cevabı; eğer Mumcu cinayeti tuğlasını duvardan çekersem o duvarın altında hepimiz kalırız. Olmuştur. O duvarın altında Cumhuriyet kalmıştır ve bu yüzden Uğur Mumcu cinayeti ve diğer cinayetler aydınlatılamamıştır.”


FOTOĞRAF: Yazar Abdullah Nihat Yılmaz

809410cookie-checkİADD: Aksoy ve Mumcu’yu andı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.