Adil ve eşit sağlık hizmeti sağlanacakmışşş

Güven Hastanesi’nin 30. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Sheraton Oteli’nde düzenlenen ”Güven Tıp Günleri” etkinliğine, katılan Bakan Başaeskioğlu, dünyada sağlık hizmeti finansmanını tam anlamıyla çözebilmiş bir ülke olmadığını belirterek, tıptaki gelişmelerin baş döndürücü bir şekilde ilerlediğini söyledi.


Bu gelişmelere ayak uydurabilmek için Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde bir dizi çalışma yürütüldüğünü belirten Başesgioğlu, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devrinin ardından hastanelerde verimliliğin arttığını ifade etti. 


Genel sağlık sigortası ile çocukların 18 yaşına kadar devlet güvencesinde olacaklarını, hastane ayrımının ortadan kalkacağını, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ve belli şartlarda yabancıların adil ve eşit sağlık hizmetine ulaşacağını anlatan Başesgioğlu, ”Ankara’nın Çankayası ve Yozgat’ın çekerek ilçesindeki vatandaşımızın sağlık hizmeti alımı eşit şartlarda olacaktır” diye konuştu. 


Sağlık Bakanı Recep Akdağ da hükümet olarak halka daha iyi hizmet sunulması için çalışmalar yaptıklarını belirterek, özel sektörün de bu değişime ayak uydurması gerektiğini söyledi. Akdağ, ”Bu değişim süreciyle birlikte artık özel müteşebbislerimiz de butik hastaneler, yalnız bir kesime hitap eden hastaneler, sağlık kuruluşları şeklinde hizmet etme modelini, geniş kitlelere hizmet şeklinde değiştirmelidir” diye konuştu.


 



 

1022020cookie-checkAdil ve eşit sağlık hizmeti sağlanacakmışşş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.