Adına beste yapıldı

Temsilci Yanık’a, Güney Londra Türk Yaşlılar Derneği Başkanı Nesrin Sıtkı, hac dönüşü beraberinde getirdiği inci kolye ile Türk bayrağı ve Atatürk siluetinin yer aldığı altın rozet  takdim etti.  Gecede, dernek yöneticileri ile sayıları 50’i aşkın katılımcı, “ayrılığın türküsü” olarak söylenilen “Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar” adlı eseri seslendirdi. 


Londra’daki görev süresinin dolmasına kısa bir süre kalan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilcisi Dilek Yavuz Yanık onuruna Türk kurum ve kuruluşlarınca, birbiri ardına “Veda” etkinlikleri düzenleniyor.


Hackney’deki Türk Kıbrıs Kültür Derneği Salonu’nda dün akşam iftar ardından Limasollular Derneği, İkinci Bahar Derneği, Atatürk Okulları ve Türk Kıbrıs Kültür Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte duygusal anlar yaşandı.


Saat 20’de başlayan etkinlikte, dernek başkan ve temsilcileri Emine Sönmez, Arife Rıdvan Fatoş Gülşah ile Armağan Middlemast, Temsilci Yanık ve Eşi Okan ile katılımcılara “Hayırlı Ramazanlar” dileklerinde bulundular.


Akabinde de yaptıkları konuşmalarada, büyük- küçük herkesin toplumsal ve bireysel her türlü sorununa sahip çıkan, ilgi gösteren ve çözüm üretmeye çalışan Temsilci Yanık’a övgüler yağdırdılar. KKTC Londra Temsilciliğini Mayıs 2007 yılından bu yana  başarıyla sürdürmesi neticesinde herkesin takdirini haklı şekilde kazanan Yanık’ın kısa bir süre sonra Londra’dan ayrılıyor olmasına rağmen adına beste yapıldı. Dernek başkan ve yardımcıları, “maniler” söyledi.
 
Yöneticiler ile birlikte sayıları 50’i aşkın katılımcı, “ayrılığın türküsü” olarak söylenilen “Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar” adlı eseri seslendirdiler.


TÜRK BAYRAĞI


Yoğun sevgi gösterileri karşısında Yanık’ın, zaman zaman gözlerinin yaşardığı gözlendi. Yanık ise konuşmasında, “Türk okul ve derneklerine sahip çıkılması gerekliliği” üzerinde durdu. Gençlere, Türk Dili ve Kültürü’nün, vatandaşlarımız tarafından kurulan, okul, Aile Birlikleri ve dernekler tarafından verildiğine dikat çeken Yanık, lütfen bu gibi kurumları destekleyelim” çağrısı yaptı. Gençlere sahip çıkılması gerekliğini de ifade eden Yanık, gençlerbizim hayattaki yeğane varlıklarıızdır. Lütfen onların iyi eğitim almalarını sağlayalım. Biliyorum, hayat sürprizlerle dolu. Tüm olumsuzluklara rağmen, asla yılmayalım” dedi.


Ardından Yanık’a, günün anısına aralarında çok sayıda kutsal ayetlerin de yer aldığı çeşitli hediyeler takdim edildi.Gecenin en anlamlı hediyesi ise Güney Londra Türk Yaşlılar Derneği Başkanı Nesrin Sıtkı’dan geldi. Bu zamana kadar üç kez hac yapan Başkan Sıtkı, hac dönüşünde beraberinde getirdiği inci kolye ile Türkiye’den satın aldığı altından yapılmış Türk bayrağı ve Atatürk silueti rozetlerini, uğur getirsin dilekleriyle Yanık’a, takdim etti.  


ZİYARETLERİ SÜRÜYOR


Yavuz Yanık, İngiltere'deki toplum temsilcilerine veda gezilerini sürdürüyor. 


29 Ağustos Cuma günü Nesrin Sıtkı'nın başkanı olduğu Güney Londra Yaşlılar Derneği'ni ziyaret eden Temsilci, 31 Ağustos Pazar günü de Kervan Restorant'ta Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu Başkanı Sevtap Kemal tarafından düzenlenen veda yemeğine katıldı.


İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu (İTDF) Yöneticileri de, Yavuz Yanık’a bir yemekle veda etti. Sofra Mayfair Restaurant’ta gerçekleşen yemeğe sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yanısıra Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği’nde görevli bazı diplomatlar katıldı.

814960cookie-checkAdına beste yapıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.