‘Afganistan’a İtalyan askeri’ solu böldü

Rifondazione Comünista -Komünist Yeniden Yapılanma partisinin lideri Fausto Bertinotti, İtalyan askerlerinin Afganistan’da barış misyonu amacıyla bulunduklarını savunarak, bu görevin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

İtalyan Komünistleri-Comünisti İtaliani’nin lideri Oliviero Diliberto ise Fausto Bertinotti’yi sert bir dille eleştirerek, İtalyan askerlerinin Afganistan’da bulundurulmalarına karşı olduklarını ifade etti. Diliberto, “bu durumda bizden önceki Berlusconi hükümetinden farkımız nedir? Sağın izlediği poitikayı izleyeceksek bu durumda sol ne yapıyor?” diye sordu.

Oliviero Diliberto’nun barış amaçlı bile olsa İtalyan askerlerinin İtalyan askerlerinin Afganistan’da konumlandırılmasına karşı çıkışı, hükümette olan sol koalisyon
partileri arasınd ciddi bir krize neden oldu. Prodi hükümeti bünyesindeki diğer sol partilerin temsilcileri Diliberto’yü Prodi hükümetinin düşmesi açısından tehlikeli ilan etti.

Diliberto, Prodi hükümetine karşı olmadığını ve hükümetin düşmesini elbette istemediğine dikkat çekerek, İtalyan askerlerinin Afganistan’da tutulması konusuna İtalyan Komünistleri olarak her zaman karşı çıkacaklarını söyledi.

FOTOĞRAF: İtalyan Komünistleri lideri Oliviero Diliberto

İLGİLİ HABER: ABD, Afganistan’da İngiliz planını bozdu

 

 

 

1131470cookie-check‘Afganistan’a İtalyan askeri’ solu böldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.