‘Afganistan’da NATO gücü yetersiz’

Korgeneral Richards, İngiliz Financial Times gazetesine Afganistan’ın başkenti Kabil’den verdiği mülakatta, Afganistan’da zafere ulaşmak için bu ülkede görev yapan güçlerin sayısının yetersiz olduğunu ifade etti.

“Örneğin 6 ay içinde kazanmak için elimde yeterince birlik yok, ancak Afgan halkının bize ve hükümetlerine güven duymaya devam etmeleri için gereken iyileştirme çalışmalarını yapmaya devam edebilirim” diyen Korgeneral Richards, somut iyileştirmelerle bu ülke halkının gerçek ilerlemeler kaydedildiği konusunda ikna edilmesinin mümkün olduğunu ve bunu ek birlik gönderilmeden de yapabileceğini belirtti.

Korgeneral Richards, bununla birlikte NATO ülkelerinin ek birlik gönderme çağrısına olumlu yanıt verecekleri konusunda da iyimser olduğunu kaydetti.

Yine Kabil’den İngiliz Times gazetesine de mülakat veren Korgeneral Richards, kış aylarında Afganistan’daki çalışmaların Taliban ile mücadeleden ziyade yeniden yapılandırma çalışmalarına odaklanması gerektiğini düşündüğünü ifade etti ve “Kayda değer iyileşmeler, Afgan halkının NATO’ya inancını koruması için gereklidir” dedi.
NATO’nun son aylarda Afganistan’ın güvenliğini istikrarlı hale getirmeyi başardığını ifade eden Korgeneral Richards, şimdi sıranın, yeniden yapılandırma programları için çaba sarf etmeye geldiğini söyledi.

1139650cookie-check‘Afganistan’da NATO gücü yetersiz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.