Afganistan’daki saldırılar arttı

Afganistan’daki şiddet olaylarına ilişkin BM raporunun içeriği hakkında bilgi veren BM Genel Sekreteri Ban ki-mun, 2007 yılında çıkan çatışmalarda yaklaşık 8 bin kişinin öldüğünü, aylık hesaplamaya göre bu sayının 566 olduğunu, sayının aylık ortalamasının önceki yıllarda ise 425 olduğunu söyledi. 

ABD’nin NATO’daki müttefiklerine, bu ülkeye daha fazla asker göndermeleri için baskı yaptığı bir dönemde hazırlanan raporda, 2007’de ölenlerin beşte birinin sivil olduğu vurgulandı. 

Afganistan’da Taliban ve diğer örgütlerin düzenlediği saldırılara bakıldığında, yol kenarına yerleştirilen patlayıcı ve uzaktan kumandalı patlayıcıların kullanımında, intihar saldırılarının, suikast ve kaçırma eylemlerinin sayısında artış olduğu ve Irak’taki direniş modelinin örnek alındığı göze çarpıyor. 

BM, özellikle Afgan sivillerin ve yabancı yardım kuruluşu çalışanlarının artık daha fazla hedef alınıyor olmasından kaygı duyuyor. 

Afganistan’da geçen yıl BM Dünya Gıda Programının 48 konvoyuna saldırı düzenlendi. 

Saldırıların büyük bölümü, şiddetin daha yaygın olduğu ülkenin güney kesimlerinde düzenleniyor. Pakistan sınırı da sık sık şiddet olaylarına sahne oluyor.

1168540cookie-checkAfganistan’daki saldırılar arttı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.