‘Afrikalı zeki değil’ sözüne sert tepki

DNA’nın sarmal yapıda olduğunu keşfeden ve 1962 Nobel Ödülü kazanan ABD’li genetik bilimci, önceki gün Londra’da katıldığı bir konferansta “Batı politikasının temeli Afrikalıların da bizim kadar zeki olduklarına dayanıyor. Ancak bilimsel veriler ve araştırmalar bunun tam tersini söylüyor. İnsan zekasında fark yaratan genler birkaç onyıl geriye gidildiğinde nesillerde görülebilir. Zeka coğrafi koşullarda farklı olabiliyor. Zencilerle çalışan insanlar ne demek istediğimi anlar. Onlar da bunun doğru olmadığını biliyor” demişti.


Daha önce de ceninin eşcinsel olduğu belirlenirse anneye kürtaj hakkı tanınmasını isteyen bilimadamı son demeciyle  bilimçevrelerinin yanısıra anti-ırkçı sivil toplum örgütlerinin de tepkisini çekti.


İşçi Partisi Tottenham Milletvekili Lammy, söylenenleri ırkçı parti BNP’nin oksijeni olarak tanımladı. Lammy tepkisini şöyle dile getirdi:


“Tanınmış bir bilim adamının bu tür sözler sarfetmesi çok acı ve utanç verici. Bu saçmalıkların bazı bilim çevrelerince ciddiye alınıp dinlenmesi de gerçekten sürpriz. Watson, bu açıklamayla bilimsel değerlere zarar vermiştir. Science Museum’un (Bilim Müzesi) Watson’u davet etmekten vazgeçmesini destekliyorum. Önemli olan insanlara yaşamlarını değiştirebilmek için yeterli fırsatların sunulmasıdır…”

806140cookie-check‘Afrikalı zeki değil’ sözüne sert tepki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.