“Ahmak” davasında karar: İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine “hakaret ettiği” iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. TCK 53/1 maddesi uyarınca siyaset yasağı kararı da alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 13 bin oy farkla kazandığı 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin iptal edilmesi üzerine yaptığı basın açıklamasında, “YSK Başkanı’na ve üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapis ve “siyasi yasak” talebiyle yargılanmasına bugün Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesinde devam edildi. Mahkeme İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Siyaset yasağı kararı da alındı. Kararın kesinleşmesi için istinafın da onaması gerekiyor.

Ekrem İmamoğlu’nun katılmadığı duruşma, tanıkların beyanlarıyla başladı. Süleyman Soylu’nun dinlenilmesi talebi, uzman tanıkların dinlenilmesi talebi, tanık beyanlarına ilişkin beyanda bulunmak için süre talebi reddedildi. Savcı, 4 yıl 1 aya kadar hapis ve “siyasi yasak” talebini yineledi. Duruşmaya saat 16.00’ya kadar 3 saatlik ara verildi. Söz konusu ara, İmamoğlu’nun avukatlarının savcının mütalaasına karşı ek süre talep etmesi üzerine verildi. Avukatların talebini kabul etmeyen mahkeme, bunun yerine 3 saatlik arada mütalaaya karşı savunma hazırlamalarını dayattı. Oysa avukatların asıl talebi ertelemeydi.

Ekrem İmamoğlu, “16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum” çağrısında bulundu.

Halk Saraçhane’de toplanırken verilen ara sona erdi ve duruşma yeniden başladı. Avukatlar mütalaaya karşı savunma yapıyor. Avukat Kemal Polat, duruşmanın SEGBİS ile kaydedilmesini talep etti. Talep kabul edildi. Duruşmada bundan sonra yaşananlar sesli ve görüntülü olarak kayıt altına alındı.

Avukatlar savunmalarında hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığını, “Ahmak” sözünün muhatabının İmamoğlu için “Ahmak” diyen İçişleri Süleyman Soylu olduğunu, davayı uzatmak gibi bir niyetlerinin olmadığını ve savunma haklarının kısıtlandığını vurgulayarak beraat talep etti.

Hakim savunma için yeterince süre verildiğini öne sürerek karar için yarım saat ara verildiğini söyledi. Ara sonrası kararını açıklayan mahkeme İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Siyaset yasağı kararı da alındı.

HALK SARAÇHANE’DE

Çeşitli ilçelerden harekete geçen İstanbullular, Saraçhane’de, İBB otoparkının yanında toplandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve İl Başkanı Sema Barbaros, TİP de dahil birçok siyasi partiden temsilciler destek için Saraçhane’ye geldi. Almanya’da bulunan Kemal Kılıçdaroğlu da ziyaretini yarıda kesip uçağıyla Türkiye’ye dönüyor.

2654090cookie-check“Ahmak” davasında karar: İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.