Ahmedinejad Anıtkabir'e gitmeyecek

Abdullah Gül'ün davet ettiği Ahmedinejad, Anıtkabir'i, ziyaret etmeyecek.


Akşam'da Sevim Koşum'un haberi şöyle


"14 Ağustos’ta Türkiye’ye gelecek olan İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, Ankara yerine İstanbul’da ağırlanacak. Gül’ün davetlisi olarak gelen İran lideri, resmi ziyaret olmadığı için Anıtkabir’e gitmeyecek.


Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, 15. Bağlantısızlar Hareketi Dışişleri Bakanları Konferansı için gittiği Tahran'da İran'ın nükleer programıyla ile ilgili krizi de çözmeye çalışıyor. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Babacan'ı daha önce tespit edilen tarihten bir gün önce ve konferansın düzenlendiği binada kabul etti.


Babacan, daha sonra İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Başkanı ve Başmüzakereci Said Celili ve Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ile bir araya geldi. Görüşmelerde, ‘’kardeş ve dost’’ iki ülkenin her alanda işbirliğine gitmeleri ve bunu geliştirmeleri konusunda ortak irade ve kararlılık sergiledikleri belirtildi. Öncelikli olarak ikili ilişkiler, İran’ın Batılı ülkelerle yürüttüğü nükleer müzakereler ve Ahmedinecad’ın Türkiye ziyareti konuları ele alındı.


RESMİ NİTELİĞİ YOK


İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, 14 Ağustos’ta Türkiye’ye geliyor. Ahmedinecad’ın İstanbul’a yapacağı çalışma ziyareti “resmi” nitelik taşımayacağı için İranlı lider Anıtkabir’i ziyaret etmeyecek. İran’da bulunan Ali Babacan, ziyaretin kesin tarihi ve içeriğini İran ile eşzamanlı olarak açıklayacaklarını belirtti."
 

1063780cookie-checkAhmedinejad Anıtkabir'e gitmeyecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.